Η INALAN προσέλκυσε 40 εκατ. ευρώ ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, τριπλασίασε το προσωπικό της σε ένα χρόνο και παρέχει δυνατότητα σύνδεσης γρήγορου internet σε πάνω από 600.000 νοικοκυριά - Κατά 44% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της.
Γιατί πρέπει να πίνετε καθημερινά κόκκινο κρασί με το βραδινό σας
Γιατί πρέπει να πίνετε καθημερινά κόκκινο κρασί με το βραδινό σας
Η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου κρασιού μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και να ρυθμίσει τα επίπεδα χοληστερόλης σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2
Η καθημερινή κατανάλωση ενός ποτηριού κρασί με το βραδινό φαγητό μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και να ρυθμίσει τα επίπεδα χοληστερόλης σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, αναφέρει μία νέα διεθνής επιστημονική έρευνα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της επιστημονικής ομάδας που εκπόνησε την εν λόγω μελέτη, τα άτομα που καταναλώνουν τακτικά μία μικρή ποσότητα κόκκινου κρασιού με το δείπνο τους έχουν υψηλότερα επίπεδα καλής χοληστερόλης από εκείνα που πίνουν νερό ή λευκό κρασί με το βραδινό τους φαγητό.
Στην έρευνα, που διήρκεσε συνολικά 2 χρόνια, συμμετείχαν συνολικά 224 συμμετέχοντες με διαβήτη τύπου 2, μίας πάθησης που σχετίζεται με την παχυσαρκία, οι οποίοι προηγουμένως απείχαν από το αλκοόλ. Οι επιστήμονες χώρισαν τα άτομα αυτά σε τρεις ομάδες και όρισαν στα μέλη της κάθε μίας ένα διαφορετικό ποτό, το οποίο θα κατανάλωναν τακτικά με το βραδινό τους: λευκό κρασί, κόκκινο κρασί και νερό. Όλοι οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν την υγιεινή μεσογειακή διατροφή.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ωφέλιμη δράση του κόκκινου κρασιού σε σχέση με τα άλλα ποτά οφείλεται στην παρουσία φενόλων στα σταφύλια, δηλαδή ουσιών που έχουν αντιοξειδωτική δράση. Συγκεκριμένα, η ομάδα διαπίστωσε ότι «εισάγοντας την μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, ιδίως κόκκινου, στους διαβητικούς, στο πλαίσιο μιας υγιούς διατροφής, επιτυγχάνεται μέτρια μείωση του καρδιο-μεταβολικού κινδύνου».
Επίσης διαπιστώθηκε ότι και ο ύπνος βελτιώθηκε σε όσους έπιναν κρασί το βράδυ με το φαγητό τους, χωρίς μάλιστα να επηρεασθεί αρνητικά η αρτηριακή πίεσή τους ή η υγεία του ήπατός τους.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της επιστημονικής ομάδας που εκπόνησε την εν λόγω μελέτη, τα άτομα που καταναλώνουν τακτικά μία μικρή ποσότητα κόκκινου κρασιού με το δείπνο τους έχουν υψηλότερα επίπεδα καλής χοληστερόλης από εκείνα που πίνουν νερό ή λευκό κρασί με το βραδινό τους φαγητό.
Στην έρευνα, που διήρκεσε συνολικά 2 χρόνια, συμμετείχαν συνολικά 224 συμμετέχοντες με διαβήτη τύπου 2, μίας πάθησης που σχετίζεται με την παχυσαρκία, οι οποίοι προηγουμένως απείχαν από το αλκοόλ. Οι επιστήμονες χώρισαν τα άτομα αυτά σε τρεις ομάδες και όρισαν στα μέλη της κάθε μίας ένα διαφορετικό ποτό, το οποίο θα κατανάλωναν τακτικά με το βραδινό τους: λευκό κρασί, κόκκινο κρασί και νερό. Όλοι οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν την υγιεινή μεσογειακή διατροφή.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ωφέλιμη δράση του κόκκινου κρασιού σε σχέση με τα άλλα ποτά οφείλεται στην παρουσία φενόλων στα σταφύλια, δηλαδή ουσιών που έχουν αντιοξειδωτική δράση. Συγκεκριμένα, η ομάδα διαπίστωσε ότι «εισάγοντας την μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, ιδίως κόκκινου, στους διαβητικούς, στο πλαίσιο μιας υγιούς διατροφής, επιτυγχάνεται μέτρια μείωση του καρδιο-μεταβολικού κινδύνου».
Επίσης διαπιστώθηκε ότι και ο ύπνος βελτιώθηκε σε όσους έπιναν κρασί το βράδυ με το φαγητό τους, χωρίς μάλιστα να επηρεασθεί αρνητικά η αρτηριακή πίεσή τους ή η υγεία του ήπατός τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα