Νέα διάκριση για τον κορυφαίο ομοιοπαθητικό στον κόσμο, Γιώργο Βυθούλκα

Νέα διάκριση για τον κορυφαίο ομοιοπαθητικό στον κόσμο, Γιώργο Βυθούλκα

Αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτωρ του Ιατρικού Πανεπιστημίου Hatieganu, στην Κλουζ της Ρουμανίας

Μια νέα διεθνή διάκριση απέσπασε η ελληνική «σχολή» ομοιοπαθητικής στο πρόσωπο του εμπνευστή της Γιώργου Βυθούλκα, που αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτωρ του Ιατρικού Πανεπιστημίου Hatieganu, στην Κλουζ της Ρουμανίας. Ο ‘Ελληνας Γιώργος Βυθούλκας είναι κάτοχος πολλών διεθνών τιμητικών διακρίσεων, περιλαμβανομένου του «Right Livelihood Award», που χαρακτηρίζεται ως το «εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ». Θεωρείται σήμερα ως ο κορυφαίος σύγχρονος ομοιοπαθητικός παγκοσμίως.

Ο Γιώργος Βυθούλκας έδωσε διαλέξεις για την ομοιοπαθητική σε γιατρούς στην Κλουζ και τη Σιμπιού, παρουσίασε το βιβλίο του «Επίπεδα Υγείας» που εξεδόθη στα ρουμανικά και συμμετείχε σε τιμητικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν προς τιμήν του. ‘Όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντυπωσιάστηκε από τις προόδους της ομοιοπαθητικής στη Ρουμανία, που μπαίνει τώρα στην κύρια διδακτική ύλη των ιατρικών σχολών της χώρας και αντιμετωπίζεται με ενδιαφέρον και από πολλούς «συμβατικούς», «κλασικούς» γιατρούς.

Αποδεχόμενος τη βράβευσή του ο Γιώργος Βυθούλκας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πόσο περήφανος αισθάνεται που μία σπουδαία Ιατρική Σχολή βραβεύει, μέσω του ιδίου, «την ομοιοπαθητική, αυτή την εκπληκτική θεραπευτική μέθοδο, αλλά και τον Ιατρό S. Hahnemann, που την ανακάλυψε, πριν 200 χρόνια» και πρόσθεσε:

«Πολλά πρωτοπόρα ιατρικά Πανεπιστήμια έχουν αρχίσει ήδη να ανοίγουν τις πόρτες τους στην Ομοιοπαθητική και να εξετάζουν την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητά της.

Η ομοιοπαθητική έχει στο ενεργητικό της εντυπωσιακά αποτελέσματα εδώ και 200 χρόνια τώρα και αυτό επιβεβαιώνει αναμφίβολα την εγκυρότητά της.

Αποτελεί μία θεραπευτική που είναι απολύτως απαραίτητη στις πρόδρομες περιόδους των χρονίων ασθενειών, όταν η συμβατική ιατρική δεν έχει απαντήσεις και επομένως συνιστά μία συμπληρωματική θεραπευτική την οποία η ιατρική χρειάζεται επειγόντως αυτή την στιγμή.

Πιστεύω ότι το Πανεπιστήμιό σας θα αποτελέσει τον πυλώνα αντίστασης στην καταστροφική καταιγίδα των χρόνιων ασθενειών που εξαπλώνονται ραγδαία στις μέρες μας και θα μεταφέρει στην ανθρωπότητα τα ευεργετικά αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής.”

Σημειώνεται ότι, χάρη κυρίως στη δουλειά του κ.Βυθούλκα και των συνεργατών του, η ελληνική ομοιοπαθητική, με κέντρο την Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής στην Αλόννησο, βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία αυτού του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

ΤΡΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΕΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΣΜΕΥΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΕΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Με τη σειρά μου να συγχαρώ τον Κο Βυθούλκα για την βράβευσή του, περιμένοντας να γίνει κάτι αντίστοιχο τουλάχιστον και στην πατρίδα μας... Είναι σημαντικό για να αναγνωριστεί η Ομοιοπαθητική και στην Ελλάδα όπως της αξίζει, να αναρτώνται άρθρα για την ομοιοπαθητική και τις εφαρμογές της στα ΜΜΕ, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στη μέθοδο αυτή της θεραπείας, αρχίζοντας από άρθρα αυτού του μεγάλου Δασκάλου της Ομοιοπαθητικής. Και πάλι τα συγχαρητήριά μου και στον Κο Βυθούλκα καθώς και σε σας που το δημοσιεύσατε!!

Ιωαννα

Συγχαρητήρια στον κ.Βυθουλκα και στην ιατρική κοινότητα της Ρουμανιας για την αναγνώριση της προςφορας της όμοιοπαθητικης .Θα περιμέναμε κάτι ανάλογο και από την ελληνική ιατρική κοινότητα.

Σοφία Σταυροπούλου

Οφείλουμε τουλάχιστον σεβασμό σε μια προσωπικότητα που τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης . Κι αν η γραμμική μας εκπαίδευση δεν μας επιτρέπει να αντιληφθούμε βαθύτερα και ουσιαστικότερα την έννοια "Θεραπεία" όπως την εφαρμόζει και τη διδάσκει ο Γ. Βυθούλκας, τουλάχιστον ας αντιληφθούμε αυτή μας την αδυναμία κι ας αναρρωτηθούμε τι είναι αυτό που τόσοι άλλοι τιμούν σεκείνον κι εμείς όχι, κι ας το ψάξει ο καθένας λίγο περισσότερο για τον εαυτό του. Μόνο όφελος μπορεί να έχει κανείς διαβάζοντας τα βιβλία του είτε είναι γιατρός είτε όχι. Πολλά συγχαρητήρια αλλά κυρίως ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την ανεκτίμητη προσφορά του !

Παναγιώτα Δροσάτου

Συγχαρητήρια για την διεθνή αναγνώριση του μεγάλου έργου στην Ομοιοπαθητική του καθηγητή κ. Βυθούλκα! Πρόκειται για ένα θεραπευτικό σύστημα που αξίζει αναγνώρισης και στην Ελλάδα αφού τα αποτελέσματά του είναι ήδη γνωστά και αποδεδειγμένα στην κλινική πράξη!

Τσιούμα Ζωγράφω-δερματολόγος ομοιοπαθητικός ιατρό

Πολλά συγχαρητήρια στον εξαιρετικό δάσκαλο και θεραπευτή Γιώργο Βυθούλκα.

Μιγγίδου Θεοφανεία Πυρηνικός Ιατρός

Επιθυμώ να συγχαρώ και εγώ με την σειρά μου τον Καθηγητή κο Βυθούλκα για την πρόσφατη αναγόρευσή του ως επιτίμου Διδάκτορα. Η προσφορά του στην Ομοιοπαθητική είναι τόσο πολύ μεγάλη και η βράβευσή του, ηθική ανταμοιβή στους κόπους μιας ζωής. Τον ευχαριστώ για την όλη προσφορά του και είμαι πολύ τυχερή που τον γνώρισα και πορεύομαι πίσω του.

Ελενη Στεφανατου

Γεωργιος Βυθουλκας....Ενας φωτισμενος ανθρωπος,ενα εξαιρετικο μυαλο,ενας μοναδικος θεραπευτης (πιθανοτατα ανεπαναλληπτος).Ο Δασκαλος της ομοιοπαθητικης και ο συγχρονος "πατερας" της.Μια εξαιρετικη ,μοναδικη προσωπικοτητα που φωτιζει τον κοσμο γυρω της .Η βραδευση του αναποφεκτη και αναμενομενη οσο υπαρχουν ανοιχτα μυαλα στην επιστημονικη κοινοτητα! Συγχαρητηρια και ας ελπισουμε οτι η μεγαλη προσφορα του στην υγεια και στην θεραπεια θα αναγνωριστει και εδω στην γεννετηρα του και πατριδα μας

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΥΛΛΙΑΝΑΚΗ

Νοιώθω υπερήφανη και βαθειά συγκινημένη που με δίδαξε ΑΥΤΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ.Τoν ευχαριστώ!

Πετρακη Μαρια

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ,ΣΤΟΝ ΑΚΕΡΑΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ,ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΥΘΟΥΛΚΑ.ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ,ΤΟΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ.ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ! ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ,ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΑΝ ΟΛΟΝ-ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ,ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ-ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ,ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΠΟΤΕ Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ο ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ,Η' Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ "ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ" ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sani_ygeia_arthro

Η φροντίδα ενός ηλικιωμένου ανθρώπου δεν αφορά μόνο στην καθαριότητα και στη σίτισή του. Περιλαμβάνει και τον χρόνο που περνάτε μαζί του, ως φροντιστής. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα περνάτε αντίστοιχα καλά και οι δύο.