Νέα διάκριση για τον κορυφαίο ομοιοπαθητικό στον κόσμο, Γιώργο Βυθούλκα

Νέα διάκριση για τον κορυφαίο ομοιοπαθητικό στον κόσμο, Γιώργο Βυθούλκα

Αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτωρ του Ιατρικού Πανεπιστημίου Hatieganu, στην Κλουζ της Ρουμανίας

Νέα διάκριση για τον κορυφαίο ομοιοπαθητικό στον κόσμο, Γιώργο Βυθούλκα
Μια νέα διεθνή διάκριση απέσπασε η ελληνική «σχολή» ομοιοπαθητικής στο πρόσωπο του εμπνευστή της Γιώργου Βυθούλκα, που αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτωρ του Ιατρικού Πανεπιστημίου Hatieganu, στην Κλουζ της Ρουμανίας. Ο ‘Ελληνας Γιώργος Βυθούλκας είναι κάτοχος πολλών διεθνών τιμητικών διακρίσεων, περιλαμβανομένου του «Right Livelihood Award», που χαρακτηρίζεται ως το «εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ». Θεωρείται σήμερα ως ο κορυφαίος σύγχρονος ομοιοπαθητικός παγκοσμίως.

Ο Γιώργος Βυθούλκας έδωσε διαλέξεις για την ομοιοπαθητική σε γιατρούς στην Κλουζ και τη Σιμπιού, παρουσίασε το βιβλίο του «Επίπεδα Υγείας» που εξεδόθη στα ρουμανικά και συμμετείχε σε τιμητικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν προς τιμήν του. ‘Όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντυπωσιάστηκε από τις προόδους της ομοιοπαθητικής στη Ρουμανία, που μπαίνει τώρα στην κύρια διδακτική ύλη των ιατρικών σχολών της χώρας και αντιμετωπίζεται με ενδιαφέρον και από πολλούς «συμβατικούς», «κλασικούς» γιατρούς.

Αποδεχόμενος τη βράβευσή του ο Γιώργος Βυθούλκας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πόσο περήφανος αισθάνεται που μία σπουδαία Ιατρική Σχολή βραβεύει, μέσω του ιδίου, «την ομοιοπαθητική, αυτή την εκπληκτική θεραπευτική μέθοδο, αλλά και τον Ιατρό S. Hahnemann, που την ανακάλυψε, πριν 200 χρόνια» και πρόσθεσε:

Κλείσιμο
«Πολλά πρωτοπόρα ιατρικά Πανεπιστήμια έχουν αρχίσει ήδη να ανοίγουν τις πόρτες τους στην Ομοιοπαθητική και να εξετάζουν την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητά της.

Η ομοιοπαθητική έχει στο ενεργητικό της εντυπωσιακά αποτελέσματα εδώ και 200 χρόνια τώρα και αυτό επιβεβαιώνει αναμφίβολα την εγκυρότητά της.

Αποτελεί μία θεραπευτική που είναι απολύτως απαραίτητη στις πρόδρομες περιόδους των χρονίων ασθενειών, όταν η συμβατική ιατρική δεν έχει απαντήσεις και επομένως συνιστά μία συμπληρωματική θεραπευτική την οποία η ιατρική χρειάζεται επειγόντως αυτή την στιγμή.

Πιστεύω ότι το Πανεπιστήμιό σας θα αποτελέσει τον πυλώνα αντίστασης στην καταστροφική καταιγίδα των χρόνιων ασθενειών που εξαπλώνονται ραγδαία στις μέρες μας και θα μεταφέρει στην ανθρωπότητα τα ευεργετικά αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής.”

Σημειώνεται ότι, χάρη κυρίως στη δουλειά του κ.Βυθούλκα και των συνεργατών του, η ελληνική ομοιοπαθητική, με κέντρο την Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής στην Αλόννησο, βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία αυτού του κλάδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης