Διάγνωση του καρκίνου με μία απλή εξέταση σάλιου

Διάγνωση του καρκίνου με μία απλή εξέταση σάλιου

Και άλλων σοβαρών παθήσεων 

Διάγνωση του καρκίνου με μία απλή εξέταση σάλιου
Με μία απλή εξέταση σάλιου θα γίνεται στο εγγύς μέλλον διάγνωση σοβαρών παθήσεων, όπως του καρκίνου, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.  

Στην έρευνά του, ο καθηγητής Ντέιβιντ Γουόνγκ, ειδικός στοματικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, επικεντρώθηκε στην ανάλυση 165 εκατομμυρίων γενετικών αλληλουχιών. Η ομάδα του διαπίστωσε για πρώτη φορά, ότι το σάλιο μας περιέχει πολλά από τα ίδια μόρια που εμπεριέχονται στο αίμα και αποτελούν δείκτες ασθενειών.  

«Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη συσκευών αυτοδιάγνωσης για σοβαρές και ανίατες ασθένειες όπως η άνοια, το Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης τύπου 2, αλλά και αυτοάνοσα νοσήματα», εξηγεί ο καθηγητής Γουόνγκ. 

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός καθηγητής και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι ένα τμήμα από το RNA (τον «αγγελιοφόρο» του DNA και των πρωτεϊνικών συμπλεγμάτων) των ανθρώπινων κυττάρων, είναι παρόν επίσης και στο σάλιο, και μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διάγνωση πολλών παθήσεων. 

Η διαπίστωση αυτή εξέπληξε τους ερευνητές δεδομένου ότι, τα ένζυμα του σάλιου μπορούν να αποδομήσουν το κυτταρικό RNA, πράγμα που σημαίνει ότι η στοματική κοιλότητα είναι εχθρικό περιβάλλον για το RNA. 

Για τους Αμερικανούς επιστήμονες, σύντομα οι ερευνητές θα μπορούν να εστιάσουν σε συγκεκριμένα συστατικά που σηματοδοτούν, για παράδειγμα, τα πρώιμα στάδια του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας ή του παγκρέατος και έτσι να βελτιώσουν τις εξατομικευμένες θεραπείες των ασθενών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης