Οκτώ νεκροί και 86 κρούσματα φέτος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Οκτώ νεκροί και 86 κρούσματα φέτος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Το 40% των κρουσμάτων εντοπίζονται σε περιοχές της Αττική -  Όλοι οι θάνατοι αφορούσαν άτομα ηλικίας άνω των 75 χρόνων - Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»

Οκτώ νεκροί και 86 κρούσματα φέτος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα
Ανθεκτικός αποδεικνύεται ο ιός του Δυτικού Νείλου. Ο ιός των κουνουπιών έχοντας εφέτος σύμμαχό του την πρωτοφανή για την εποχή καλοκαιρία εντοπίζεται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η αντίστοιχη περίοδος κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας πέρυσι είχε διαρκέσει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.
 
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχουν καταγραφεί συνολικά 86 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Το 40% των κρουσμάτων εντοπίζονται σε περιοχές της Αττικής η οποία βρισκόταν εξαρχής κατά τους ειδικούς σε μολυσματικό «κλοιό» λόγω των μεγάλων πληθυσμών των κουνουπιών. Ο αριθμός των μοιραίων κρουσμάτων που δηλώθηκαν συνολικά στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εννέα, με τους οκτώ να αποδίδονται στις επιπλοκές από τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου και έναν να αποδίδεται σε άλλη αιτία. Όλοι οι θάνατοι αφορούσαν άτομα ηλικίας άνω των 75 χρόνων.
 
Μέχρι και χθες, Πέμπτη, δύο άνθρωποι παρέμειναν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία – ένας σε Εντατική κι ο άλλος σε απλό θάλαμο.
 
Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε έξι περιοχές της χώρας καταγράφεται υψηλή κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου και συνεπώς χρειάζεται επαγρύπνηση του πληθυσμού και λήψη μέτρων προστασίας.
 
Πρόκειται για την Αττική (Γαλάτσι, Νέα Φιλαδέλφεια, Χαλκηδόνα), Ξάνθη (δήμοι Ξάνθης, Τοπείρου, Αβδήρων), Ημαθία (Αλεξάνδρεια, Νάουσα, Βέροια), Πέλλα, Καβάλα (δήμοι Καβάλας, Νέστου) και Σέρρες (δήμοι Σιντικής, Ηράκλειας, Βισαλτίας και Σερρών).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης