Μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα «κυκλοφορεί» ο ιός του Δυτικού Νείλου

Μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα «κυκλοφορεί» ο ιός του Δυτικού Νείλου

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι λόγω του υγρού και ζεστού καιρού πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα «κυκλοφορεί» ο ιός του Δυτικού Νείλου

Αραιώνει συνεχώς την… κυκλοφορία του ο ιός του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Κατά την εβδομάδα που διανύουμε, δεν έχει καταγραφεί (ακόμη) κανένα κρούσμα του ιού των κουνουπιών από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες. Ωστόσο, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ 13 χωρών ευρωπαϊκών και μεσογειακών σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις του ιού και τα κρούσματα της λοίμωξης του Δυτικού Νείλου.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα διαπιστωμένα κρούσματα της λοίμωξης (συνεχίζουν να) είναι 86, εκ των οποίων τα επτά θανατηφόρα.
 
Κλείσιμο
Οι ειδικοί εκτιμούν, ωστόσο, ότι λόγω του υγρού και ζεστού καιρού ο ιός του Δυτικού Νείλου θα… κυκλοφορεί έως και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.
 
Σε ύφεση ο ιός και στην Ευρώπη
 
Υποχωρεί η επιδημία του ιού του Δυτικού Νείλου και στις άλλες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (European Centre Disease Control, ECDC).
 
Συνολικά σε 13 χώρες καταγράφονταν τους θερινούς μήνες κρούσματα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου (πρόκειται για τις χώρες Κροατία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Ρουμανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Σκόπια, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, Ρωσία, Σερβία, Τυνησία, Ουκρανία).
Τα πιο πρόσφατα κρούσματα δηλώθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου στην Ιταλία και το Μαυροβούνιο.
 
Τρεις είναι οι χώρες όπου ήταν έντονη η κυκλοφορία του ιού με βάση τα στοιχεία του ECDC. Σερβία, Ρωσία και Ελλάδα βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων (260, 177 και  86 αντιστοίχως).
 
Μικρότερης έντασης επιδημία καταγράφηκε στην Ιταλία με 68 περιστατικά της λοίμωξης του Δυτικού Νείλου και στο Ισραήλ όπου αναφέρθηκαν 59. Άλλα 29 περιστατικά αναφέρθηκαν από την Ουγγαρία, 22 από την Ρουμανία και 16 από την Κροατία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης