«Επιμένει» ο ιός του Δυτικού Νείλου

«Επιμένει» ο ιός του Δυτικού Νείλου

Δεκατρία νέα κρούσματα, δύο εκ των οποίων θανατηφόρα - Συνολικά πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές μετά τη νόσησή τους από τον ιό

Ούτε δύο δεν αρκούν για να αντικαταστήσουν τον Μέλμπεργκ!
«Επιμένει» ο ιός του Δυτικού Νείλου
Σταθερή συνεχίζεται η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου, παρότι διανύουμε τις τελευταίες εβδομάδες της εφετινής περιόδου της επιδημίας.

Την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), καταγράφηκαν 13 νέα περιστατικά της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός των κουνουπιών, ο ιός του Δυτικού Νείλου, ενώ άλλα δύο άτομα προστέθηκαν στον κατάλογο των θανατηφόρων κρουσμάτων. 

Συνολικά πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους από τον ιό, όλοι τους ηλικίας άνω των 75.

Δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και άλλοι έξι σε κλινικές νοσοκομείων. 

Από την αρχή του περασμένου Ιουλίου μέχρι και την περασμένη Τετάρτη οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές έχουν διαγνώσει  78 κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εκ των οποίων τα 43 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση, και τα 35 είχαν ήπιες εκδηλώσεις, πχ πυρετό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης