Μεταμόσχευση καρδιάς σε 63χρονο που περίμενε σχεδόν τέσσερα χρόνια

Ανέμενε το κατάλληλο μόσχευμα 47 μήνες, καθώς έφερε αμφικοιλιακό σύστημα υποστήριξης της καρδιάς

«Δώρο» ζωής, έπειτα από τέσσερα χρόνια βασανιστικής αναμονής, έλαβε ένας 63χρονος με σύστημα μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς που νοσηλευόταν στο Ωνάσειο.

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση την περασμένη Πέμπτη, όταν βρέθηκε συμβατό μόσχευμα από ασθενή που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Oπως ανακοίνωσε το Κέντρο, η πορεία της υγείας του ασθενή κρίνεται απολύτως ικανοποιητική. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου με επικεφαλής τον Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεω,ν κ. Πέτρο Σφυράκη.

«Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει την οικογένεια του δότη και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και ειδικότερα τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Βασίλειο Παπά, τον Γενικό Διευθυντή, κ. Γεώργιο Χριστόπουλο και τον Συντονιστή Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Δημήτριο Ματάμη» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για την έκτη μεταμόσχευση που έχει πραγματοποιηθεί εντός του 2013. Συνολικά το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει 117 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, ωστόσο ο κατάλογος των ασθενών που αναμένουν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή είναι μακρύς: άλλα 28 άτομα βρίσκονται σε αναμονή,  εκ των οποίων τα 13 φέρουν συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης