Νέα εποχή για τους γιατρούς του ΕΣΥ που ανοίγουν ιδιωτικά ιατρεία

Νέα εποχή για τους γιατρούς του ΕΣΥ που ανοίγουν ιδιωτικά ιατρεία

Ελεύθερος θα είναι ο δρόμος των γιατρών του ΕΣΥ προς τον ιδιωτικό τομέα μετά την ψήφιση - αναμένεται σήμερα - του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας

Iatreio
Σελίδα γυρνά το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την ψήφιση, σήμερα, του νομοσχεδίου που επιτρέπει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να διατηρούν οι γιατροί ιδιωτικό ιατρείο. Μπαίνοντας στην ίδια…ευθεία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι υπόλοιπες 26 χώρες δίνουν στους γιατρούς δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου, η Ελλάδα θα διαθέτει πλέον ένα διαφορετικό σύστημα Υγείας, με ελευθερίες στην απασχόληση.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» συζητάται από χθες στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση ολοκληρώνεται σήμερα και προωθείται προς ψήφιση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη χώρα μας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους γιατρούς που δεν καλύπτουν θέσεις στο ΕΣΥ. Προκηρύσσονται θέσεις αλλά καταλήγουν άγονες.

Παρότι έχει γίνει μια μικρή αύξηση στις αποδοχές των γιατρών – περίπου 20% την τελευταία τετραετία – δε φαίνεται πως αρκεί για να τους πείσει να εργαστούν στα νοσοκομεία. Με γνώμονα τη δυσκολία στελέχωσης νευραλγικών κλινικών και δομών, το Υπουργείο Υγείας «χαλαρώνει» τις εργασιακές σχέσεις, επιτρέποντας στους γιατρούς του ΕΣΥ να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο ή να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να έχουν επιπλέον, νόμιμο, εισόδημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης