Νοσοκομεία: Ποιο κατάργησε τις αναμονές στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία

Νοσοκομεία: Ποιο κατάργησε τις αναμονές στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία

Πώς η αξιοποίηση ενός υπάρχοντος ηλεκτρονικού συστήματος επέτρεψε την...εξαφάνιση της αναμονής στα πρωινά τακτικά ιατρεία με ραντεβού

hospital_emerg
Αλλάζει σταδιακά το «πρόσωπο» των δημόσιων νοσοκομείων και η εικόνα με την οποία τα έχουμε συνδέσει. Εκτός από τις προωθούμενες αλλαγές που προγραμματίζει το Υπουργείο Υγείας για εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας και αναβάθμιση της παρεχόμενης φροντίδας, ατομικές πρωτοβουλίες μεταμορφώνουν πραγματικά την επαφή των πολιτών με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», τον τελευταίο μήνα έχουν…καταργηθεί οι αναμονές στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία. Σύμφωνα με ό,τι ίσχυε έως σήμερα – διαδικασία που ακολουθείται και σε άλλα νοσοκομεία – για την εξυπηρέτηση στα εξωτερικά ιατρεία το πρωί, ο πολίτης που είχε προγραμματισμένο ραντεβού έπρεπε πρώτα να περάσει από ένα γκισέ και να του κόψουν μια μηδενική απόδειξη, με σκοπό την καταγραφή του. Έπειτα, μπορούσε να πάει στο τμήμα ή την κλινική που είχε ραντεβού. Πριν, όμως, πάει για να εξεταστεί, η ουρά για αυτή τη μηδενική απόδειξη μπορεί να ξεπερνούσε τα 50 άτομα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ώρα που χρειαζόταν να περιμένει. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρωινά εξωτερικά ιατρεία στο ΕΣΥ είναι δωρεάν. Παρ’ όλα αυτά απαιτούν και αυτά ραντεβού, όπως και τα απογευματινά που είναι επί πληρωμή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης