Έλιοτ Πέιτζ: «Με καταβρόχθιζε η ντροπή, η δυσφορία και η δυσανασχέτηση»

Έλιοτ Πέιτζ: «Με καταβρόχθιζε η ντροπή, η δυσφορία και η δυσανασχέτηση»

«Υπήρξαν κάποιες αλλαγές και περισσότερες συζητήσεις, υπάρχει περισσότερη εκπροσώπηση, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα» δήλωσε ο ηθοποιός για την εξέλιξη του Χόλιγουντ μετά το MeToo

elliot_page__1_
Ο Έλιοτ Πέιτζ εθεάθη να κατευθύνεται στα στούντιο του BBC, τη Δευτέρα, όπου συνομίλησε με τη Λόρεν Λαβέρν, καθώς συνεχίζει την προώθηση των νέων απομνημονευμάτων του «Pageboy».

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στην εκπομπή, ο Πέιτζ μίλησε για την απελευθέρωσή του από τότε που έκανε coming out ως τρανς άνδρας το 2020 και για το πώς η πρώιμη καριέρα του στο Χόλιγουντ ανατράπηκε από ζητήματα που αφορούσαν το φύλο και την queerness.

Όταν ρωτήθηκε από τη Λόρεν για την εξέλιξη του Χόλιγουντ στον απόηχο του MeToo, είπε: «Η βιομηχανία πρέπει να προχωρήσει πολύ παραπέρα. Υπήρξαν κάποιες αλλαγές και περισσότερες συζητήσεις, υπάρχει περισσότερη εκπροσώπηση, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα».
Κλείσιμο

Επιπλέον, ο Πέιτζ εξήγησε ότι πριν το coming out του «το μυαλό του το είχε καταβροχθίσει η ντροπή και η δυσφορία και η δυσανασχέτηση», ωστόσο μπόρεσε να «ανακτήσει τη δημιουργικότητά του» από τότε που αποκάλυψε και αγκάλιασε την πραγματική του ταυτότητα.

Συγκεκριμένα, είπε: «Αισθάνομαι ότι έχω ανακτήσει τη δική μου δημιουργική ζωή και μπορώ να είμαι δημιουργικός με τρόπο που δεν μπορούσα πριν, επειδή ο εγκέφαλός μου ήταν κατειλημμένος και καταβροχθίστηκε από ένα ανθυγιεινό πράγμα - από τη ντροπή και τη δυσφορία μου και τη δυσανασχέτηση...».

«Ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε αυτό μπλόκαρε πολλά από αυτά και τώρα αισθάνομαι πιο ολκληρωμένος και σίγουρος και παρών και αυτό οδήγησε σε τόση δημιουργική δύναμη και ενθουσιασμό», σχολίασε ο πρώην σταρ του «Inception».
Σε άλλο σημείο της συνομιλίας, ο διάσημος ηθοποιός μίλησε για το γιατί έγραψε το βιβλίο του, είπε: «Υπήρχαν δύο παράγοντες - πρώτα απ' όλα ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που μπορούσα να καθίσω να κάνω κάτι τέτοιο για να νιώσω άνετα με τον εαυτό μου και το σώμα μου... Είχα χώρο στον εγκέφαλό μου που συνήθιζαν να καταλαμβάνουν όχι και τόσο όμορφα πράγματα, οπότε το συναίσθημα να γράψω ήταν τόσο αναζωογονητικό και σε αυτή τη χρονική στιγμή που τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν τόσες πολλές επιθέσεις και την αντι-τρανς ρητορική και τα ψέματα για τη ζωή μας...».

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Ένιωσα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να μοιραστώ την ιστορία μου, καθώς οι άνθρωποι που μοιράζονται τις ιστορίες τους με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, οπότε αν αυτό βοηθήσει κάποιον και επιτρέψει στους ανθρώπους να φανούν, τότε αυτό σημαίνει τα πάντα για μένα».

Σχετικά με τη συναισθηματική φύση της ιστορίας, δήλωσε: «Υπήρχαν φυσικά στιγμές όπου ένιωθα συγκλονισμένος και ανήσυχος για την προσπάθεια που αναλάμβανα, αλλά ήμουν τόσο τυχερός με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμουν και με πολλούς τρόπους ένιωθα ότι οι λέξεις έβγαιναν από μέσα μου... Προφανώς είμαι μόνο ένα άτομο και αυτή είναι η εμπειρία μου. Η ζωή μου δεν αντικατοπτρίζει τη ζωή των περισσότερων τρανς ατόμων. Τα προνόμια που έχω, τους πόρους που έχω, την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μοιραστώ την ιστορία μου».

Σχετικά με την εμπειρία της συγγραφής του βιβλίου, ο Πέιτζ είπε: «Ήταν σίγουρα μια συναρπαστική εμπειρία να γυρίσω πίσω και να καθίσω με αυτές τις στιγμές της ζωής μου, κάποιες θετικές και κάποιες αρνητικές και δύσκολες... Ήταν επικυρωτικό να ξεκινήσω από την αρχή και να σκεφτώ ότι οι πρώτες μου αναμνήσεις είχαν όλες σχέση με το φύλο και την ελπίδα ότι ένιωθα μπερδεμένος για το πώς με αντιλαμβάνονταν και πώς γνώριζα τον εαυτό μου και πόσο αυτό συνεχίστηκε στη ζωή μου...».
343964690_1250768012210494_1965013606470442870_n

Και συμπλήρωσε: «Αναρωτήθηκα γιατί αυτό πήρε τόσο πολύ καιρό και έτσι διερευνούσα αυτό μέσα από όλες αυτές τις ιστορίες του βιβλίου».

Για το πώς τον βοήθησε η υποκριτική, απάντησε «Η υποκριτική ήταν πολύ θετική με την έννοια ότι μου επέτρεψε μια διαφυγή και χώρο για να νιώσω συναισθήματα που δεν μπορούσα να νιώσω στην καθημερινή μου ζωή... Ταυτόχρονα όμως αποσυντόνιζε την πορεία που έπαιζα τα κορίτσια, γεγονός που προκάλεσε επιπλοκές στο να φτάσω εκεί που θέλω να είμαι στη ζωή μου».

Σχετικά με την υποψηφιότητά του για Όσκαρ για την ταινία Juno, δήλωσε: «Το "Juno" είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα, καθώς η εμπειρία του γυρίσματος της ταινίας ήταν από τις καλύτερες που είχα, την απόλαυσα πάρα πολύ και μου άρεσε πολύ να παίζω τον χαρακτήρα... Η προώθηση ήταν πολύ διαφορετική και κοιτάζοντας πίσω πόσο λυπηρό και ατυχές ήταν αυτό το χαρακτήρα ήταν τόσο ιδιαίτερο και νιώθω ότι η queerness και η τρανσέξουαλ πλευρά μου ήταν ένα μέρος αυτού και το ποια ήταν και το πώς ντύθηκε...».

Επίσης, ανέφερε: «Είχε απήχηση στο νεανικό κοινό και μετά όταν ήρθε η βιομηχανία του Χόλιγουντ και η διαδρομή των Όσκαρ, έκρυβα την κοπέλα μου, μεταμφιέστηκα και πιέστηκα να το κάνω αυτό, ενώ τα άλλα κομμάτια αυτού που είμαι είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή».

Σχετικά με το αποκορύφωμα της επιτυχίας του, δήλωσε: «Κοιτάζω πίσω με έναν τρόπο που τον αισθάνομαι αηδιαστικό. Είναι δύσκολο να κοιτάξεις πίσω όταν τα "όνειρά σου γίνονται πραγματικότητα" και ένιωθα τόσο αχάριστος και αισθανόμουν άσχημα. Δεν ήταν μια εορταστική στιγμή για μένα».

Ειδήσεις σήμερα

Το Λιμενικό διαψεύδει το BBC - «Το σκάφος διένυσε 30 ναυτικά μίλια από τον εντοπισμό μέχρι τη βύθισή του ανοιχτά της Πύλου»

Liberation: Νέα αύξηση μισθού θέλει η Φον ντερ Λάιεν σαν πρόεδρος της Κομισιόν - Δεν της φτάνουν... τα €31.250 το μήνα

«Ο γενετικός έλεγχος στη Τζωρτζίνα δεν έδειξε κάτι, ο λύκος δεν είναι κληρονομικός», κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη Πισπιρίγκου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης