1983 - 2023: Τα μεγάλα, ευχάριστα γεγονότα που ζήσαμε με ένα ποτήρι χυμό
199770595_l_normal_none

1983 - 2023: Τα μεγάλα, ευχάριστα γεγονότα που ζήσαμε με ένα ποτήρι χυμό

Να τι συνέβαινε στον κόσμο όταν η Amita εξελισσόταν, έκανε βήματα προόδου, κέρδιζε την αγάπη του κόσμου και άλλαζε τη σχέση μας με τα φρούτα και την υγιεινή διατροφή.

Sponsored Content

Ο αγαπημένος  χυμός, με έμπνευση τη φύση και επίκεντρο την αγάπη και τη φροντίδα, βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι και σε κάθε οικογένεια εδώ και 40 χρόνια. Ταυτόχρονα, όμως, βρίσκεται και στο κέντρο της ιστορίας. Μέσα από την τηλεόραση, σε έναν συναυλιακό χώρο, στο γήπεδο, στις βόλτες, αλλά και στις μεταξύ μας συζητήσεις και συναναστροφές, πάντοτε μια Amita υπήρχε στο φόντο, παρέα με την οποία ζούσαμε τα μεγάλα, ευχάριστα, γεγονότα, τα θετικά ορόσημα της ζωής. Ας δούμε ορισμένα από αυτά, σε ένα παράλληλο timeline που διαβάζεται με όποια σειρά θέλετε, αλλά απολαμβάνεται ιδανικά, με ένα ποτήρι Amita.

1983: Λανσάρεται ο 1ος συσκευασμένος χυμός στην Ελλάδα, κερδίζοντας αμέσως την προτίμηση των Ελλήνων για την απολαυστική του γεύση και τη σταθερή και αναλλοίωτη ποιότητα. Και το όνομα αυτής: Amita!Στην κρατική τηλεόραση παρακολουθούμε το άστρο του Νίκου Γκάλη να ανατέλλει. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1983 ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 235 πόντους (33,6 ανά αγώνα) και παρότι η Εθνική δεν πλασαρίστηκε στις πρώτες θέσεις έδειξε ότι είχε και το ταλέντο αλλά και την υποδομή, για να πετύχει κάτι σπουδαίο στο μέλλον (όπως έγινε λίγο αργότερα, το 1987).

1995: Η Amita πρώτη κυκλοφορεί σε συσκευασία με καπάκι. Δεν χρειάζεται πλέον ψαλίδι για να ανοίξει ο χυμός, μια καινοτομία σχεδόν επαναστατική για την εποχή, που εξασφάλιζε καλύτερη διατήρηση του χυμού, αλλά και λιγότερα μικροατυχήματα στο ψυγείο.

Η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα (1939 - 2022) ανακοινώνει την αγορά του πίνακα «Ο Άγιος Πέτρος» του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο). Τα 290 εκατομμύρια δραχμές για την αγορά του έργου συγκεντρώθηκαν από προσφορές ιδρυμάτων, καλλιτεχνών και πολιτών. Ο πίνακας εκτίθεται από τότε στην Πινακοθήκη.

1998: Στη δύση του 20ου αιώνα η Amita λανσάρει τον 1ο παιδικό χυμό, Amita Fun, η οποία συντροφεύει γενιές και γενιές παιδιών. Είναι ο πρώτος χυμός στην κατηγορία του, πλούσιος σε βιταμίνες Β, C, Ε, A και θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για ένα καλό πρωινό.

Ο Χρυσός Φοίνικας του 51ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών απονέμεται στον κορυφαίο Έλληνα σκηνοθέτη, Θεόδωρο Αγγελόπουλο (1935 - 2012) για την ταινία του «Μία αιωνιότητα και μία ημέρα». Το βραβείο αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο, το οποίο κατέκτησε δικαιωματικά ο Έλληνας σκηνοθέτης ύστερα από προσφορά δεκαετιών στο σινεμά.

2012: Αυτή είναι η χρονιά της πλήρους ανανέωσης, καθώς η Αmita εμφανίζεται με νέο λογότυπο και ανανεωμένη εικόνα που αναδύει το άρωμα και τη γεύση ενός φυσικού χυμού. Η ανανέωση πετυχαίνει και με το παραπάνω και μια νέα χρυσή περίοδος ξεκινάει.

Πραγματοποιείται στο Ο.Α.Κ.Α η σημαντικότερη συναυλία της χρονιάς και μία από τις πολυπληθέστερες σε προσέλευση κόσμου, αυτή των Red Hot Chili Peppers, ένα συγκρότημα που αποτελούσε για πολλά χρόνια τον διακαή πόθο του ελληνικού κοινού.

2020: Η Amita λανσάρει την Αmita Free, μία νέα προϊοντική σειρά που ακολουθεί το trend «free from», χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με γλυκαντικό από το φυτό stevia σε 3 νέες γεύσεις.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τέως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ορκίζεται ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και γίνεται η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε ποτέ το ανώτατο αξίωμα της χώρας, μια αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη για την ισότητα και το φεμινισμό στην Ελλάδα.

2022: Η Amita γίνεται ο 1ος συσκευασμένος χυμός με μη αποσπώμενο καπάκι στην ελληνική αγορά, κάτι που συμβάλλει στην καλύτερη ανακύκλωση των συσκευασιών, και στην αποφυγή πλαστικής ρύπανσης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα των τελευταίων χρόνων, ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Ευρώπη στο άλμα εις μήκος, με ρεκόρ αγώνων και άλμα στα 8,52μ. κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, που έγινε στο Μόναχο.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης