Μετατρέπουμε το σπίτι σε όαση

Μετατρέπουμε το σπίτι σε όαση

Με ελαφρά ρούχα, παγωμένα ροφήματα, φρέσκα φρούτα και το κατάλληλο κλιματιστικό, δημιουργούμε την πιο δροσερή, υγιεινή και ευχάριστη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

sunny2

Sponsored Content

Εκείνο το βράδυ του 1902 που ο Willis H. Carrier βρισκόταν στην πλατφόρμα του τρένου στο Πίτσμπουργκ, περιμένοντας τον επόμενο συρμό για να επιστρέψει στο σπίτι του, είχε πολύ κρύο και πυκνή ομίχλη. Ευτυχώς για την ανθρωπότητα, ο Carrier ήταν ένας ιδιοφυής μηχανικός που μέσα από την παρατήρηση του φυσικού φαινομένου δημιούργησε μια εφεύρεση με την οποία πέτυχε την ψύξη του ζεστού αέρα. Αυτό ήταν το θεμέλιο για το σύγχρονο κλιματισμό. Στα επόμενα χρόνια, βελτίωσε την πατέντα του και πλέον θεωρείται ο «πατέρας του κλιματισμού», ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του 20ου αιώνα που δρόσισε τα καλοκαίρια μας, δημιούργησε καλύτερες συνθήκες ύπνου όταν έξω επικρατεί αποπνικτική ζέστη, έκανε εφικτή την εργασία σε κλειστούς χώρους.

Η εταιρεία Carrier κρατά την κληρονομιά του ιδρυτή της ζωντανή αφού μέχρι και σήμερα ηγείται της βιομηχανίας του κλιματισμού παρουσιάζοντας συνεχώς καινοτομίες που αλλάζουν τον κόσμο μας σε σχεδόν κάθε πλευρά της καθημερινής ζωής, φροντίζοντας πάντοτε να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και τις σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης. Ταυτόχρονα, έχει κλιματίσει μεγάλα έργα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως η Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό, η Όπερα του Σίδνεϋ στην Αυστραλία, η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Μουσείο της Ακρόπολης και πολλά ακόμα μεγάλα κτίρια, όλα με πολύ διαφορετικές ανάγκες κλιματισμού και ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις.

CRYSTAL_III_ion_HIGH_RES
Κλείσιμο


Στην άνεση του σπιτιού μας
Αυτό που ενδιαφέρει βέβαια εμάς είναι η δική μας άνεση στο σημαντικότερο μέρος του κόσμου, δηλαδή στο σπίτι μας. Επιστρέφοντας στο σπίτι έπειτα από μια δύσκολη μέρα στους δρόμους της πόλης, θέλουμε να βρεθούμε σε ένα περιβάλλον που να θυμίζει το δροσερό αεράκι της θάλασσας. Και με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μάς ενδιαφέρουν βέβαια οι υψηλές αποδόσεις, η επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας στον χώρο γρήγορα και με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, οι προσιτές τιμές, η εγγύηση χωρίς κρυφούς όρους, τα δραστικά φίλτρα καθαρισμού ώστε να έχουμε υγιεινή ατμόσφαιρα.

Αυτά και ακόμη περισσότερα διασφαλίζει απόλυτα η Carrier, με τα κλιματιστικά ψύξης και θέρμανσης με εξελιγμένες λειτουργίες, υψηλή ποιότητα κατασκευής και εφαρμόζοντας τα αυστηρότερα περιβαλλοντολογικά πρότυπα.
Σήμερα μάλιστα, σε μια εποχή που οι βασικές ανάγκες μας είναι η υγιεινή και η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και οι έξυπνες λύσεις η Carrier μάς συστήνει τη σειρά Crystal III Ion, με ανεμιστήρα 5 ταχυτήτων, πιστοποίηση Eurovent και λειτουργία X ECO για έως και 60% εξοικονόμηση ρεύματος έτσι ώστε να καταναλώνουμε μόνο την ενέργεια που πραγματικά απαιτείται.

Καθώς δε είναι πολύ σημαντικό να απολαμβάνουμε ένα άνετο περιβάλλον από τη στιγμή που φτάνουμε στο σπίτι μας ή να δημιουργούμε ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους αγαπημένους μας κατά τη διάρκεια της απουσίας μας, οι μονάδες κλιματισμού μπορούν να ελέγχονται απομακρυσμένα μέσω WI-FI με μια εύχρηστη εφαρμογή για κινητά. Έτσι, ενεργοποιούμε και απενεργοποιούμε τη μονάδα, επιλέγουμε τη θερμοκρασία ή προγραμματίζουμε τη λειτουργία οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

MARCH-CRYSTAL_POST4_2


Βαθιές ανάσες ευεξίας αλλά και υγείας και ομορφιάς!
Φτάνουμε λοιπόν στο σπίτι, ετοιμάζουμε το αγαπημένο μας παγωμένο ρόφημα, φοράμε άνετα ρούχα και χαλαρώνουμε στη δροσιά του σπιτιού μας. Είναι αρκετό αυτό; Μάλλον όχι, αφού και η ποιότητα του εσωτερικού αέρα είναι πολύ σημαντική καθώς έχει αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία μας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση του εσωτερικού χώρου (καπνός, σκόνη, νέφος και άλλοι ρύποι), είναι δύο έως πέντε φορές χειρότερη από την εξωτερική ρύπανση. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, οι κλιματιστικές μονάδες της σειράς Crystal III Ion διαθέτουν ένα προφίλτρο που συγκρατεί τα μεγαλύτερα σωματίδια της σκόνης που αιωρούνται στον αέρα ενώ το φίλτρο τριπλής δράσης (triple action) παρέχει αέρα καλύτερης ποιότητας, συνδυάζοντας τις θετικές επιδράσεις τριών διαφορετικών φίλτρων. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε αποσμητική δράση, ανανέωση του αέρα, καθαρή και αναζωογονητική ατμόσφαιρα αλλά και απελευθέρωση βιταμίνης C στον χώρο, που ενισχύει την ελαστικότητα, την ενυδάτωση και τον χρωματικό τόνο του δέρματος και προστατεύει από τη φωτογήρανση και τις ρυτίδες!
Την ίδια ώρα που απολαμβάνουμε μια κούρα ομορφιάς από το κλιματιστικό, ο ιονιστής αναζωογονεί τον αέρα με αρνητικά φορτισμένα ιόντα, ο καθαρισμός αέρα Active Clean απομακρύνει τη σκόνη, τη μούχλα και τα λίπη, και η αντιδιαβρωτική χρυσή επίστρωση προστασίας (Gold Fin) στους εναλλάκτες θερμότητας εμποδίζει την αναπαραγωγή των βακτηρίων και βελτιώνει τη θερμική απόδοση.

Υπέροχο καλοκαίρι, φτιαγμένο στα μέτρα μας
Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, αλλά πολλές φορές, οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Για παράδειγμα, ενώ επιλέγουμε την θερμοκρασία που θέλουμε στον χώρο δεν νιώθουμε την επιθυμητή δροσιά στο σημείο που βρισκόμαστε.
Αυτό συμβαίνει διότι συνήθως η μονάδα ελέγχει τη θερμοκρασία του χώρου μέσω ενός αισθητήρα που βρίσκεται τοποθετημένος πάνω στην εσωτερική μονάδα. Εδώ όμως έχουμε κάτι πραγματικά διαφορετικό: Με τη λειτουργία “Follow Me” η θερμοκρασία του χώρου ελέγχεται από έναν αισθητήρα που βρίσκεται τοποθετημένος στο τηλεχειριστήριο.

Με αυτόν τον τρόπο, η όποια διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στο σημείο που βρίσκεται τοποθετημένη η μονάδα και στο σημείο που βρίσκεται το τηλεχειριστήριό της δεν επηρεάζει καθόλου το πόσο δροσερά (ή ζεστά) θα αισθανόμαστε το χώρο. Δηλαδή, επιλέγουμε αυτή τη λειτουργία, κρατάμε το τηλεχειριστήριο κοντά μας και είμαστε βέβαιοι ότι η επιλεγμένη θερμοκρασία θα είναι σίγουρα αυτή που θα αισθανόμαστε. Και αν δεν θέλουμε να νιώθουμε πάνω μας τα ρεύματα του αέρα επιλέγουμε τη λειτουργία “Wind Avoid Me” για να απολαύσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία, χωρίς καμία ενόχληση. Με όλα αυτά αποκτούμε πλήρη έλεγχο των συνθηκών διαβίωσης και χαιρόμαστε το σπίτι μας καθημερινά, απολαμβάνοντας καλοκαιρινή ατμόσφαιρα όπως τη θέλουμε, νιώθοντας ταυτόχρονα άνεση και ασφάλεια. Και ευγνωμονούμε τον Willis H. Carrier για το δώρο που έκανε στην ανθρωπότητα!

Τα κλιματιστικά Crystal III Ion της Carrier μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματα Κωτσόβολος και στο www.kotsovolos.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης