Νοσοκομείο «Η Σωτηρία»: Ενίσχυση του Κεντρικού Βρογχολογικού Εργαστηρίου με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας 

Νοσοκομείο «Η Σωτηρία»: Ενίσχυση του Κεντρικού Βρογχολογικού Εργαστηρίου με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας 

Το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», νοσοκομείο που νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς με λοίμωξη covid-19, έχοντας πια στοχευμένες ανάγκες για τη νοσηλεία τους, παρέλαβε πρόσφατα σημαντικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δωρεά από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία Pharmathen.

sotiria_main_ok

Η επιδημία κορωνοϊού συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στη χώρα μας – όπως και στις περισσότερες χώρες του κόσμου- δοκιμάζοντας τις αντοχές, σωματικές και ψυχικές, των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται σταθερά τους τελευταίους 12 μήνες στην πρώτη γραμμή απέναντι στον ιό και τη λοίμωξη covid-19. Πλέον, όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη και μια τεράστια αδιάκοπη προσπάθεια από ιδιώτες για την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας και των ανθρώπων που το υπηρετούν, με κάθε διαθέσιμο μέσο, που εστιάζει στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία, που θα ωφελήσει εν τέλει πολλαπλά την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», νοσοκομείο που νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς με λοίμωξη covid-19, έχοντας πια στοχευμένες ανάγκες για τη νοσηλεία τους, παρέλαβε πρόσφατα σημαντικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δωρεά από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία Pharmathen.

Ειδικότερα, παραλήφθηκε ένας υπερσύγχρονος ψηφιακός επεξεργαστής υπερήχων ο οποίος έχει εξοπλίσει το Κεντρικό Βρογχολογικό Εργαστήριο. Τη δωρεά παρέλαβαν η κυρία Ασημίνα Γκάγκα, Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου και η ομάδα της, με τις ευχαριστίες να είναι θερμές και ειλικρινείς προς τη δωρήτρια εταιρία καθώς καλύπτονται πάγιες ανάγκες της κλινικής πράξης αλλά και της έρευνας με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό στο Εργαστήριο του νοσοκομείου -ανάγκες που τώρα έχουν αυξηθεί δραματικά λόγω της επιδημίας κορωνοϊού.

Κλείσιμο
Πρόκειται για την πιο πρόσφατη δωρεά της ελληνικής, πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen, στο πλαίσιο της επιδημίας, αλλά είναι βέβαιον πως δεν είναι η τελευταία.

Επί δεκαετίες, συνεπής σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τόσο προς την κοινωνία, όσο και προς τους εργαζομένους της, η Pharmathen αναζήτησε από την αρχή αυτής της πρωτοφανούς κρίσης δημόσιας υγείας τον τρόπο για να στηρίξει το ΕΣΥ και τις δομές του, όπως και άλλες κρατικές υπηρεσίες στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες εξ αυτών από το πολυσέλιδο «κεφάλαιο» της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της κραταιάς φαρμακοβιομηχανίας.Παρασκευάστηκαν και προσφέρθηκαν 28.400 λίτρα αντισηπτικού για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των νοσοκομείων, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών, μια δράση που υλοποιήθηκε μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας που κάλυψε μεγάλες ανάγκες του ΕΣΥ, κατά την αρχή της επιδημίας.

Με δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών στο προσωπικό κομβικών κρατικών υπηρεσιών άφησε το θετικό της αποτύπωμα η Pharmathen στην περιοχή της βόρειας Ελλάδας, και ιδίως στη Θράκη, εκεί όπου διατηρεί και βασική παραγωγική μονάδα, στις Σάπες Ροδόπης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι προσφέρθηκε σημαντικό προστατευτικό και υγειονομικό υλικό στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας - Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης, στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών, στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, στο Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης, στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου, στην σε μονάδες του στρατού, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε Θράκη και Αττική, στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Συλλόγου Κομοτηνής «Η Ορθοδοξία» καθώς και στον Δήμο Παλλήνης (όπου διατηρεί η Pharmathen την άλλη μεγάλη παραγωγική μονάδα).

Στην Pharmathen οι εργαζόμενοι είναι αφοσιωμένοι στους στόχους Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχουν θεσπίσει και τους ακολουθούν πιστά. Γνωρίζουν πλέον ότι οι δράσεις που διοργανώνουν αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία κι έχουν θετική επίδραση στις ζωές των ανθρώπων -που ανήκουν κυρίως σε ευαίσθητες ομάδες, κοινωνικά και οικονομικά, γιατί και οι ίδιοι το βιώνουν μέσα στην Εταιρία καθημερινά. Η διοίκηση της εταιρίας έχει ως πρωταρχικό στόχο την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων της. Ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία έχει προχωρήσει έχει θέσει σε εφαρμογή αναλυτικό σχέδιο προστασίας των εργαζομένων της που περιέχει δεκάδες ενέργειες με πιο σημαντικές τον δεκαπενθήμερο προληπτικό μοριακό έλεγχο σε όσους εργάζονται σε παραγωγικές μονάδες κι ερευνητικά κέντρα, τηλεργασία στο 60% των εργαζομένων της, εβδομαδιαίες προληπτικές απολυμάνσεις, κάλυψη εξόδων μετακίνησης όλων των εργαζομένων για να μην εκτεθούν στον κορωνοϊό χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ και πολλά άλλα μέτρα που επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι η εταιρία ακολουθεί πιστά τις αξίες της και στέκεται δίπλα σε όσους την έχουν ανάγκη για όσο χρειαστεί.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης