Αποκατάσταση στον ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ μετά από COVID19

Αποκατάσταση στον ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ μετά από COVID19

Είναι γεγονός πως οι ασθενείς που έχουν νοσήσει με COVID-19 και ειδικά αυτοί που έχουν νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε νοσοκομεία ή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, χρήζουν ειδικής αποθεραπείας και αποκατάστασης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ_PIC

Sponsored Content

Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Φιλοκτήτης, έχοντας πλέον μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση ασθενών με COVID-19 αντιμετωπίζει ολιστικά την κάθε περίπτωση και παρέχει την απαιτούμενη θεραπεία με στόχο την γρήγορη και αποτελεσματική επαναφορά και επανένταξη των πασχόντων στο κοινωνικό σύνολο.

PIC_1

 
Οι εν λόγω ασθενείς χρειάζονται μια στοχευμένη και εξατομικευμένη προσέγγιση, ανάλογα με τα προβλήματα ή τις επιπλοκές της νόσου, που θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην αρχική τους φυσική κατάσταση έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν και πάλι ως ανεξάρτητοι στην κοινωνία.
 
Οι επιπτώσεις και οι επιπλοκές από τη νόσο ποικίλουν από ασθενή σε ασθενή, ανάλογα με την διάρκεια της νοσηλείας, το ιστορικό, την ύπαρξη υποκείμενων νοσημάτων, τις συννοσηρότητες καθώς και τη βαρύτητα της νόσου.

PIC_2
Κλείσιμο

 
Η επιστημονική ομάδα του Φιλοκτήτη, αποτελούμενη από όλες τις απαραίτητες ειδικότητες παρέχει εξατομικευμένη θεραπεία με στόχο την αποφυγή τυχόν επιπλοκών, αλλά και την αποτελεσματική αποκατάσταση και επανένταξη των ασθενών. Αυτό απαιτεί προσεκτική αξιολόγηση των δυσλειτουργιών και επιπλοκών της νόσου και την κατάλληλη συνταγογράφηση ενός άκρως εξατομικευμένου και εξειδικευμένου προγράμματος που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πάσχοντος.

PIC_3

 
Εκτός από το ιατρικό κομμάτι που είναι μέιζον, σημαντική είναι και η συμβολή της διεπιστημονικής ομάδας που συντονισμένα και συντεταγμένα αξιολογεί και παρεμβαίνει έγκαιρα και δραστικά. Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Υδροθεραπεία, Λογοθεραπεία, διατροφική και ψυχολογική υποστήριξη είναι κάποιες από τις αναγκαίες και καίριες παρεμβάσεις που θα πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης