Οι αιτίες που τα παιδιά κάτω των 15 ετών επισκέπτονται συχνά τον γιατρό

Οι αιτίες που τα παιδιά κάτω των 15 ετών επισκέπτονται συχνά τον γιατρό

Διαβάστε τη λίστα με τις ανάγκες υγείας των παιδιών από την ημέρα της γέννησής τους έως τα 12 έτη 

asfaleia_paidi

Από τις σημαντικές συνειδητοποιήσεις που αναδείχθηκαν εν μέσω πανδημίας COVID-19,  είναι η ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στο σύστημα Υγείας, παρά τις έκτακτες συνθήκες που μπορούν να δημιουργηθούν από οποιαδήποτε ανατροπή. Είναι κάτι που χρειάζονται όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, προκειμένου να ζουν χωρίς φόβους την καθημερινότητά τους. 

Η προσαρμογή του Ιδιωτικού Τομέα προς αυτή την κατεύθυνση μόνο αμελητέα δεν είναι. Είναι ενδεικτική η κουλτούρα της Interamerican ως προς τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των υπηρεσιών ασφάλισης που παρέχει στους ασφαλισμένους της, ώστε να έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας και πρόσβαση σε όλο και περισσότερες δομές υγείας (ιδιωτικές και δημόσιες), ήδη από την παιδική ηλικία.  

Η συσσωρευμένη εμπειρία της και ο σκοπός της να προσφέρει λύσεις για κάθε απροσδόκητο συμβάν στη ζωή των ανθρώπων, την οδήγησαν στη δημιουργία προγραμμάτων ακόμα και για μικρά παιδιά. «Γνωρίζουμε ότι σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να έχουν ασφάλιση υγείας για το παιδί τους και μιλούν με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο, σχεδόν αμέσως μετά τη γέννησή του. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε το καλύτερο πρόγραμμα υγείας για το παιδί, στην καλύτερη τιμή, με γνώση και σεβασμό στις ανάγκες υγείας του. Για τα απλά περιστατικά, που αντιμετωπίζουν όλα τα παιδιά αλλά και τα πολύ κοστοβόρα – και ευτυχώς εξαιρετικά σπάνια – σοβαρά περιστατικά υγείας» αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρείας. 

Ειδικά οι νέοι γονείς, στην ασφάλιση υγείας, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο «ασφαλιζόμενο κεφάλαιο», δηλαδή το ποσό για το οποίο καλύπτεται το παιδί, σε περίπτωση που χρειαστεί νοσηλεία. Οι λύσεις για την ασφάλισή του, ξεκινούν από τη συζήτηση με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο και συνήθως καταλήγουν σε προγράμματα με υψηλό όριο στις καλύψεις, προκειμένου οι γονείς να είναι σίγουροι πως έχουν ό,τι καλύτερο για την υγεία του παιδιού τους. 

Για όσους δεν γνωρίζουν τις ανάγκες υγείας του παιδιού, σε κάθε ηλικία, ακολουθεί η λίστα με στοιχεία για τη φροντίδα τους:


Ηλικία 0 ως 2

Τα μωρά σε αυτή την ηλικία πραγματοποιούν πολλές επισκέψεις στον γιατρό για τα εμβόλια και την καθιερωμένη παρακολούθηση της ανάπτυξής τους. Πολλά από τα επείγοντα περιστατικά, μπορούν να αποφευχθούν με περισσότερη παρακολούθηση, καθώς αφορούν τραυματισμούς. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτή την ηλικία, πολλά από τα επείγοντα γίνονται τελικά νοσηλείες.


Οι κυριότερες αιτίες για τα επείγοντα:

-ατυχήματα με τραυματισμό της κεφαλής, του προσώπου και της μύτης

-υψηλός πυρετός

-διάρροια και γαστρεντερίτιδα

-άλλοι τραυματισμοί, ακόμα και αντικείμενα που μπαίνουν στη μύτη των παιδιών. Εγκαύματα που μπορεί δυστυχώς να προκύψουν και από ένα καυτό φλιτζάνι.


Οι κυριότερες αιτίες για τις νοσηλείες:

-λοιμώξεις αναπνευστικού και 2% πνευμονία

-ιογενείς λοιμώξεις διαφόρων εντοπίσεων – συσχετίστε αυτό τον αριθμό με τον αντίστοιχο της προσέλευσης παιδιών στα επείγοντα λόγω υψηλού πυρετού! Το συμπέρασμα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των περιστατικών που πηγαίνουν στα επείγοντα με υψηλό πυρετό χρειάζεται τελικά νοσηλεία

-γαστρεντερίτιδα – επίσης, αυτά τα επείγοντα γίνονται σε μεγάλο βαθμό νοσηλεία

-τυχαίες δηλητηριάσεις και έκθεση σε άλλα χημικά και επιβλαβείς ουσίες, στρεπτόκοκκος και σταφυλόκοκκος και συναφείς περιπτώσεις και περιπτώσεις που σχετίζονται με το ουροποιητικό.


Οι κυριότερες αιτίες για επίσκεψη σε γιατρούς:

-εξέταση ρουτίνας, δηλαδή κάθε μήνα στο γιατρό για τον έλεγχο της υγείας & της ανάπτυξης του μωρού, αλλά και την γενική ιατρική εξέταση

-εμβόλια

-πυρετός αγνώστου αιτιολογίας

-βρογχίτιδα

-διάρροια και γαστρεντερίτιδα, ωτίτιδα, λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, γρίπη κλπ. Τα περισσότερα παιδιά με αυτές τις ασθένειες έχουν και επανεξέταση, οπότε οι γονείς τα πηγαίνουν για δεύτερη, ενδεχομένως και τρίτη φορά στον γιατρό.


Ηλικία 3 ως 5

Τα πιο πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία πηγαίνουν για πρώτη φορά σχολείο. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που λένε ότι… περισσότερο από τον μισό από τον πρώτο χρόνο του σχολείου, τα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι, άρρωστα. Μέχρι να ενισχυθεί τα ανοσοποιητικό τους, αποκτώντας αντισώματα, πράγματα τα παιδάκια κολλάνε πιο εύκολα. Έτσι, σε αυτή την ηλικία οι πολλές επισκέψεις στον γιατρό συνεχίζονται. Σε σχέση με την προηγούμενη ηλικία, αλλάζουν οι αιτίες για ενδεχόμενη νοσηλεία.


Οι κυριότερες αιτίες για τα επείγοντα:

-υψηλός πυρετός αγνώστου αιτιολογίας

-κοιλιακό και πυελικό άλγος (πονάει η κοιλίτσα του)

-οξεία πυώδης μέση ωτίτιδα

-διάφορες οξείες λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού

-τραυματισμός του προσώπου


Οι κυριότερες αιτίες για νοσηλείες:

-χρόνια νοσήματα των αμυγδαλών και των αδενοειδών εκβλαστήσεων + 3,5% υπερτροφεία των αμυγδαλών και αδενοειδών εκβλαστήσεων

-διάρροια και γαστρεντερίτιδα + 4% Λοιμώξεις του εντέρου

-γρίπη

-δηλητηριάσεις και εντερίτιδες από σαλμονέλα και καμπυλοβακτηρίδια.

-Ιογενείς λοιμώξεις διαφόρων εντοπίσεων, αρρώστιες όπως η οστρακιά, σκωληκοειδίτιδα, λοιμώδης μονοπυρήνωση


Οι κυριότερες αιτίες για επίσκεψη σε γιατρούς:

-εξετάσεις ρουτίνας στον παιδικό πληθυσμό +4% γενική ιατρική εξέταση

-επανεξετάσεις μετά τη θεραπεία

-εμβόλια

-οξεία βρογχίτιδα

-πυρετός αγνώστου αιτιολογίας

-Κρυολόγημα, βήχας, ωτίτιδα, φαρυγγίτιδα και άλλες λοιμώξεις, εκδοση ιατρικού πιστοποιητικού


Ηλικία 6 ως 12

Το παιδί πηγαίνει πια στο Δημοτικό. Ξεκινά τις αθλητικές δραστηριότητες, παίζει πιο συχνά με τους φίλους του, χωρίς την επίβλεψη γονέων και δασκάλων, σε ανοιχτούς χώρους και δοκιμάζει περισσότερα πράγματα που σταδιακά θα το οδηγήσουν στην ενηλικίωση. Σε αυτή την περίοδο οι ασθένειες υποχωρούν, αλλά αυξάνονται τα ατυχήματα πάνω στο παιχνίδι και τον αθλητισμό


Οι κυριότερες αιτίες για τα επείγοντα:

-κοιλιακό άλγος

-σπασίματα στο χέρι

-τραυματισμοί στο κεφάλι

-τραυματισμός του αγκώνα

-κατάγματα άκρου ποδός και διάστρεμμα του αστραγάλου

-Βρογχίτιδα, πυρετός, ωτίτιδα, ωταλγία, γρίπη κλπ


Οι κυριότερες αιτίες για νοσηλείες:

-ιογενείς και ορισμένες άλλες εντερικές λοιμώξεις

-οξεία σκωληκοειδίτιδα

-αμυγδαλές, αδενοειδείς εκβλαστήσεις και υπερτροφεία τους

-γρίπη

-σακχαρώδης διαβήτης ινσουλινοεξαρτώμενος

-βρογχίτιδα, πυρετός, στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις που κολλάνε από τα παιχνίδια τους σε διάφορους τόπους


Οι κυριότερες αιτίες για επίσκεψη σε γιατρούς:

-επανεξέταση μετά από θεραπεία

-ιατρική εξέταση

-εμβόλια

-εξέταση οφθαλμών και όρασης γιατί είναι η ηλικία που … δεν βλέπουν να διαβάσουν στον πίνακα

-Βρογχίτιδα, βήχας, ρινοφαρυγγίτιδα κοινό κρυολόγημα, εξετάσεις και έκδοση ιατρικού πιστοποιητικού που απαιτούνται για συμμετοχή σε αθλήματα


Ωστόσο, λόγω κορονοϊού η ασφάλεια υγείας παιδιού καθίσταται ακόμα πιο χρήσιμη, γι’ αυτό και η Interamerican προσάρμοσε το πρόγραμμά της «bewell», ώστε να μην είναι οικονομικά αποτρεπτικό και παράλληλα να καλύπτονται περισσότερα από ένα παιδιά. 

Πρακτικά, στα οφέλη που παρέχονται στους γονείς περιλαμβάνονται η εκμηδένιση του ποσού συμμετοχής τους σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις και για όλα τα παιδιά κάτω των 15 ετών, στην Ευρωκλινική Παίδων και στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου, και εκπτώσεις ως προς τη συχνότητα, τον τρόπο πληρωμής και την ασφάλιση 2 ή περισσότερων παιδιών, χωρίς να αυξηθούν τα οικογενειακά τους έξοδα. 
Διαβάστε αναλυτικά παραδείγματα ασφάλισης στο πρόγραμμα «bewell» της Interamerican εδώ 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης