Πιο φτηνή η Ταϊλάνδη από τη Σαντορίνη τον Αύγουστο

chiang-mai-1670926_1920

Φαίνεται ότι αυτό το καλοκαίρι, μακρινοί εξωτικοί προορισμοί συμφέρουν περισσότερο τους Βρετανούς

Πιο οικονομικές διακοπές στο μακρινό εξωτικό προορισμό της Ταϊλάνδης παρά στην κοντινή Σαντορίνη μπορούν να κάνουν οι οικογένειες Βρετανών αυτό το καλοκαίρι.

Φαίνεται ότι αυτό το καλοκαίρι μακρινοί προορισμοί μπορεί να προσφέρουν στους Βρετανούς που ταξιδεύουν με πακέτο διακοπών καλύτερο value συγκριτικά με κοντινούς.

Εάν γίνει σωστή επιλογή πακέτου, μακρινοί προορισμοί φέτος μπορεί να προσφέρουν εξοικονόμηση κόστους έως 47%, επισημαίνει η Emma Coulthurst της TravelSupermarket.

Αυτό δείχνει μεταξύ άλλων έρευνα της TravelSupermarket, σύμφωνα με την οποία μια 4μελής οικογένεια που θα επιλέξει πακέτο 15 διανυκτερεύσεων στο Πουκέ στα μέσα Αυγούστου, θα δαπανήσει 2.948 λίρες λιγότερο, εξοικονομώντας 47% στο κόστος σε σχέση με αντίστοιχο πακέτο διακοπών στη Σαντορίνη.

Το κόστος διαβίωσης είναι επίσης πολύ χαμηλότερο σε προορισμούς όπως η Ταϊλάνδη σε σχέση με τους κοντινούς προορισμούς εντός ευρωζώνης.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι μια οικογένεια Βρετανών μπορεί να εξοικονομήσει 1.092 λίρες (ή 33%) στο κόστος διακοπών αυτό το καλοκαίρι, αν αντί για Μύκονο επιλέξει Νέα Υόρκη! Συγκεκριμένα, σε αναζήτηση τιμών στις 28 Μαϊου, η TravelSupermarket εντόπισε ότι μια τετραμελής οικογένεια Βρετανών μπορεί να ταξιδέψει στη Ν. Υόρκη έναντι 582 λίρες το άτομο, συμπεριλαμβανομένων 7 διανυκτερεύσεων σε 4άστερο ξενοδοχείο, ενώ μια εβδομάδα σε B&B στη Μύκονο είναι ακριβότερη κατά 1.024 λίρες.

Όφελος σε σχέση με το κόστος στη Μύκονο, προκύπτει επίσης αν επιλεγεί εξωτικός μακρινός προορισμός όπως τα Μπαρμπέιντος ή οι Σεϋχέλλες.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

...

Το περίεργο θα ήταν να συνέβαινε το αντίθετο... Σιγά την Ταιλάνδη και τις πέριξ χώρες...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hotel_pixabay_364610768

Τα πιο παράξενα αιτήματα που διατυπώθηκαν το 2018 από τουρίστες αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι της βρετανικής αλυσίδας οικονομικών ξενοδοχείων Travelodge, στις 552 μονάδες της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαβάστε ορισμένα από αυτά...

tourismos_tour

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι «περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν στην Ελλάδα από πιο μακρινές χώρες, όπως η Κίνα ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να ανακαλύψουν την Νότια Ευρώπη και να δουν την Ελλάδα ότι είναι μια ασφαλής χώρα»

INOTOURISMOS

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 και εορτάζεται κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων – μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή οινοτουριστικών δικτύων