Κάιρο: Ο Νίκος Κοκλώνης στην αρχέγονη γη των Φαραώ

Κάιρο: Ο Νίκος Κοκλώνης στην αρχέγονη γη των Φαραώ

Πλήρης οδηγός από τον «Μr. Travel» για ένα μοναδικό ταξίδι  στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα στο Δέλτα του Νείλου

cairo_3
Αχανής, πολύβουη, αντιφατική, η αιγυπτιακή πρωτεύουσα στο Δέλτα του Νείλου θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο με όλες σου τις αισθήσεις. Το Κάιρο είναι γεμάτο κόσμο, μύθους, χρώματα κι αρώματα, ήχους και όρεξη για ζωή. Φαραωνικά μνημεία, χριστιανικές εκκλησίες και τζαμιά, παζάρια κι ανάκτορα, οι καπνοί του ναργιλέ ανακατεμένοι στον αέρα με αμανέδες, όλα συνδυάζονται μαγικά –όσο και αντιφατικά- στην πόλη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων.

Βάλε στις αποσκευές σου καλοκαιρινά ρούχα και ετοιμάσου για μια μοναδική εμπειρία στην αρχέγονη γη των Φαραώ.

Αξιοθέατα

-Ο Νείλος, ένας ποταμός που από την αρχαιότητα είχε συνδεθεί με τις θεότητες της Αιγύπτου γνωρίζει τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και των επιστημών με γέφυρες από όπου περνούν τα οχήματα από τη μια πλευρά του στην άλλη. Μην χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις τη θέα σε κάποια από αυτές.

-Τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της Αιγύπτου είναι οι Πυραμίδες της Γκίζας και η Μεγάλη Σφίγγα κι εκεί αξίζει να κάνεις την πρώτη σου στάση. Η Πυραμίδα του Χέοπα, που είναι το αρχαιότερο από τα 7 Θαύματα του κόσμου, αλλά και αυτή του Χεφρήνου (περισσότερο γνωστή ως Σφίγγα) χτίστηκαν το 2580 π.χ. στην Γκίζα. Και τα δύο αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

-Στο Λούξορ (στις αρχαίες Δυτικές Θήβες της Αιγύπτου) -απέναντι από την όχθη του Νείλου, βρίσκεται η Κοιλάδα των Βασιλέων, ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της Αρχαίας Αιγύπτου καθώς φιλοξενεί πάνω από 60 τάφους Φαραώ.

Κλείσιμο
-Στην πλατεία Ταχρίρ, θα επισκεφθείς το Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων στο οποίο φιλοξενούνται πάνω από 100.000 σημαντικά εκθέματα (νομίσματα, σαρκοφάγοι, μούμιες αλλά και δείγματα παγκόσμιας ιστορίας όπως αυτά της ελληνορωμαϊκής περιόδου).

Θα «γνωρίσεις» τον Άνουβι, τον Όσιρι, την Ίσιδα και την Νεφερτίτη. Θα μάθεις τα μυστικά της τέχνης των ταριχεύσεων αντικρίζοντας αληθινές μούμιες, ενώ θα δεις ημιπολύτιμους λίθους, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα που ανήκαν στον Φαραώ Τουταγχαμών, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 18 ετών. Ο τάφος του ήταν ο μοναδικός ασύλλητος βασιλικός τάφος που ανακαλύφθηκε στην κοιλάδα των βασιλέων, κάτι που πιθανόν αποδίδεται στο μικρό μέγεθός του.

-Από την Ακρόπολη του Σαλαντίν, που βρίσκεται στο λόφο Mokattam, λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης, η θέα θα σου κόψει την ανάσα -όλο το Κάιρο και η έρημος απλώνεται μπροστά σου. Εκτός από τη θέα, το Κάστρο είναι σημείο ιστορικής αναφοράς καθώς χτίστηκε το 1176 μ.χ και χρησίμευσε ως άμυνα στις επιθέσεις των Σταυροφόρων, αλλά και ως βασιλική κατοικία για 700 χρόνια. Ακόμη και οι άνθρωποι του Ναπολέοντα, που είχαν αφιερωθεί στις επιστήμες, έκριναν το Κάστρο ως ένα από τα ομορφότερα Ισλαμικά μνημεία. Αποτέλεσε καταφύγιο για Άραβες και Οθωμανούς και θα σου προσφέρει ένα πιο πρόσφατο κομμάτι της Αιγυπτιακής ιστορίας. Κομμάτι του κάστρου αποτελεί το Τζαμί του Μεχμέτ Αλή το οποίο είναι χτισμένο στα πρότυπα του Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης.

Στην αγορά του Αλ Χαλίλι, θα αγοράσεις ανατολίτικα σουβενίρ κάθε λογής ενώ τα σοκάκια της είναι πάντα γεμάτα κόσμο, χρώματα και φωνές αφού οι ντόπιοι πραματευτάδες διαλαλούν την πραμάτεια τους ακούραστα. Θα μάθεις την «τέχνη» του παζαριού, αφού είναι σχεδόν απαγορευτικό να αγοράσεις οτιδήποτε προτού το παζαρέψεις πρώτα.

Έξω από το Κάιρο, κάτω από την Ακρόπολη του Σαλαντίν, βρίσκεται η λεγόμενη “Νεκρόπολη” (City of the Dead) που ξεκίνησε ως κοιμητήριο κατά τον 7ο αιώνα, και πλέον, ανάμεσα στα νεκρικά μνημεία και του τάφους ζουν οικογένειες και άνθρωποι, που λόγω έλλειψης πόρων, μένουν σε πρόχειρες κατασκευές ή... στο έδαφος. Ο αριθμός των κατοίκων της πόλης αυτής που προκαλεί ρίγη, ξεπερνά τους 500.000.

Παρόλ’ αυτά, πολλοί τάφοι εντυπωσιάζουν τόσο για το εσωτερικό τους όσο και για το μέγεθος ή τη θολωτή τους οροφή. Φρόντισε να επισκεφθείς την περιοχή με γκρουπ ή έστω με ειδικούς οδηγούς γιατί δεν είναι από τα ασφαλέστερα σημεία της Αιγύπτου.

Μη χάσεις την ευκαιρία να ερευνήσεις την έρημο αλλά και άλλη σημεία της περιοχής με καμήλα. Πρόκειται για μια διασκεδαστική και μοναδική εμπειρία μετακίνησης.




Διαμονή

Μόλις 200 μ. από το Μουσείο της Αιγύπτου, το πολυτελέστατο Steigenberger Hotel El Tahrir Cairo ανοίγει τις πόρτες του και σε περιμένει με όλες τις ανέσεις -από γυμναστήριο μέχρι πισίνα (κόστος από 90 € το δίκλινο ανά διανυκτέρευση).

Για να απολαμβάνεις τη θέα στο Νείλο αλλά και ολόκληρης της πόλης επίλεξε το 4* Νovotel Cairo El Borg στο κέντρο με πισίνα, γυμναστήριο και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο με υπέροχη διεθνή κουζίνα. Το κόστος ξεκινά από 70 € το δίκλινο ανά διανυκτέρευση που το κάνει value for money!

Σε ιδανική τοποθεσία, μόλις 10 λεπτά από τον ποταμό Νείλο, στο κέντρο του Καίρου, το 5* ξενοδοχείο Safir Hotel εξασφαλίζει πολυτελή διαμονή σε ευρύχωρα δωμάτια με μπαλκόνι σε κόστος που ξεκινά από 80€ για το δίκλινο ανά διανυκτέρευση.

Αν θες να νιώσεις σαν Φαραώ, μπορείς να κάνεις κράτηση για το 5* ξενοδοχείο Sonesta Hotel Tower & Cairo Casino, σε απόσταση 10 λεπτών οδικώς από το αεροδρόμιο, το οποίο παρέχει 5 εστιατόρια (!), 2 μπαρ, πισίνα, σπα και ηλιόλουστη βεράντα με κόστος που ξεκινά από 65€ για το δίκλινο ανά διανυκτέρευση.


Εξοδος

Αν είσαι λάτρης της ανατολίτικης κουζίνας, στο Κάιρο θα βρεις τον γευστικό σου παράδεισο.
Για να μπεις στο... πετσί του ρόλου, επίλεξε το εστιατόριο Abou el Sid σε καθαρά αιγυπτιακή ατμόσφαιρα, με ναργιλέδες, τοπική μουσική και τα καλύτερα της τοπικής κουζίνας.

Στο Fayruz Lebanese Restaurant, η πολυτέλεια αγγίζει τα πάντα, τα πιάτα είναι γκουρμέ και πεντανόστιμα, ενώ θα έχεις την ευκαιρία να διασκεδάσεις με την ζωντανή μουσική και το σόου που παρουσιάζουν τραγουδιστές και χορεύτριες. Είναι ό,τι πρέπει για ειδικές περιστάσεις.

Αν μετά τους ναργιλέδες και την αιγυπτιακή κουζίνα και διακόσμηση, νιώσεις νοσταλγία για τα ευρωπαϊκού τύπου μαγαζιά, τότε το Esplanade Cafe Restaurant, εντός του ξενοδοχείου Intercontinental, θα σε ενθουσιάσει με την πολυτέλεια και την ποικιλία σε κυρίως γεύματα, καφέδες και αρτοποιήματα. Στα θετικά του, η άψογη εξυπηρέτηση και η φιλική ατμόσφαιρα.

Στο Stage One, κομψό νυχτερινό κέντρο, θα απολαύσεις τη μουσική, τον χορό της κοιλιάς, ενώ τα κοκτέιλ του είναι από τα καλύτερα που θα γευτείς.

Για μια δροσιστική μπίρα, συνοδευόμενη από ορεκτικά - τηγανιτά που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλα σου, πέρνα μια βόλτα από την Pub 28, στην περιοχή Zamalek.

Αν θες να απολαύσεις το κοκτέιλ σου με θέα στο Νείλο και ακούγοντας τζαζ, πέρνα οπωσδήποτε από το Kempinski Nile Hotel Garden City Cairo, και κάτσε αναπαυτικά στο Jazz bar του.

Για σένα που θες να χορέψεις σε ντίσκο ρυθμούς, πέρνα από το Venue Lounge & bar όπου τα events από δημοφιλείς DJs είναι συχνά και, αν πεινάσεις από την κίνηση, παράγγειλε ορεκτικά -οι θαμώνες τα αγαπούν πραγματικά.

Αεροπορικά εισιτήρια

Οι πτήσεις Αθήνα-Κάιρο διαρκούν κατά μέσο όρο 2 ώρες, είναι απευθείας και οι τιμές των εισιτηρίων μετ’επιστροφής ξεκινούν από 210€. Οι κυριότερες διαχειρίστριες αεροπορικές εταιρείες είναι η Egyptair και η Aegean.

Για να λάβεις τις καλύτερες τιμές της αγοράς στείλε τo αίτημά σου στο infoyo@yotrip.com

cairo_1
cairo_2
DSC00100
the_Nile_river
cairo_3



Κάιρο: Ο Νίκος Κοκλώνης στην αρχέγονη γη των Φαραώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης