Διψήφια αύξηση σε διεθνείς αεροπορικές αλλά και οδικές αφίξεις τον Ιανουάριο

Διψήφια αύξηση σε διεθνείς αεροπορικές αλλά και οδικές αφίξεις τον Ιανουάριο

Στα κυριότερα ελληνικά αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων 17%, ενώ οι διεθνείς οδικές αφίξεις, μετά από τρεις μήνες συνεχούς κάμψης τον Ιανουάριο παρουσίασαν σημαντική αύξηση 19,7%

Με διψήφιους ρυθμούς αύξησης στις αφίξεις από το εξωτερικό, τόσο τις αεροπορικές αλλά και τις οδικές οι οποίες είχαν σημειώσει πτώση το τελευταίο τρίμηνο του 2017 ξεκίνησε το 2018.

Οπως προκύπτει με βάση την επεξεργασία των διοικητικών στοιχείων από το Sete Intelligence για τον Ιανουάριο του 2018 (έναντι του περυσινού Ιανουαρίου στα κυριότερα ελληνικά αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων 17%, ενώ οι διεθνείς οδικές αφίξεις, μετά από τρεις μήνες συνεχούς κάμψης τον Ιανουάριο παρουσίασαν σημαντική αύξηση 19,7%.

«Οι θετικές οικονομικές εξελίξεις στις αγορές μας προοιωνίζουν περαιτέρω αύξηση αφίξεων και εσόδων, με βασική ‘ατμομηχανή’ την γερμανική αγορά που, έως και τον Ιανουάριο, παρουσιάζει αύξηση αφίξεων κοντά στο 40%. Αν και ο ρυθμός αύξησης αναμένεται να υποχωρήσει, η συνολική αύξηση από Γερμανία για το 2018 αναμένεται να είναι σημαντική. Από την άλλη πλευρά η δυναμική επάνοδος της Τουρκίας (+90% στην γερμανική αγορά έως και τον Ιανουάριο) και της Βόρειας Αφρικής (π.χ. Τυνησία +80%, Αίγυπτος +70%) στην αγορά, προοιωνίζουν πολύ εντονότερες συνθήκες ανταγωνισμού από το 2019 και μετά, για τις οποίες ο ελληνικός τουρισμός ξεκινάει με σοβαρό ανταγωνιστικό μειονέκτημα λόγω υψηλής φορολόγησης (ΦΠΑ, φόρος διαμονής) του τουριστικού του προϊόντος», αναφέρει η σχετική ανάλυση του Sete Intelligence.  

Διεθνείς αεροπορικές αφίξεις

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, οι αφίξεις που κατεγράφησαν τον Ιανουάριο του 2018 ήταν αυξημένες κατά 50 χιλιάδες σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017, φθάνοντας συνολικά τις 342 χιλιάδες, από 292 χιλιάδες το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στο αεροδρόμιο των Αθηνών (22,4%/ +46χιλ. επιβάτες) και του Ηρακλείου (+668%/+5 χιλ. επιβάτες). Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εμφάνισε μείωση 14,1%/ -12 χιλ. επιβάτες (λόγω των εργασιών ανακατασκευής στο αεροδρόμιο  με το έργο να  παραδίδεται, ωστόσο την ερχόμενη εβδομάδα, στις 10 Μαρτίου με βάση τον προγραμματισμό), ενώ το αεροδρόμιο της Καβάλας εμφάνισε αύξηση καθώς ένα μεγάλο μέρος των πτήσεων του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, επίσης λόγω των έργων ανακατασκευής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Σε επίπεδο προορισμών τον Ιανουάριο του 2018, τα περιφερειακά αεροδρόμια εμφανίζουν αύξηση 4,2%/ +3,6 χιλ. επιβάτες και η Κρήτη 119,1%/ +3,2 χιλ. επιβάτες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paris-843229_1920

Λαμπερή εκδήλωση στη γαλλική πρεσβεία στην Ελλάδα -Μέσα από το περιοδικό μπορείτε να «ανακαλύψετε», ειδήσεις, εκδηλώσεις και σημεία διασκέδασης σε πολλές πόλεις της Γαλλίας

athens_009

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «η πόλη έχει επιδείξει αντοχές στην κρίση και το χάος της οικονομικής κατάρρευσης και αναδύεται μέσα από τις δυσκολίες ως μία από τις πιο ζωντανές και σημαντικές πολιτιστικές πρωτεύουσες»