Ευρωπαϊκός τουρισμός: Καλπάζουν τα ταξίδια στο εξωτερικό

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Καλπάζουν τα ταξίδια στο εξωτερικό

Η αγορά εξερχόμενου τουρισμού που ξεχώρισε το 2017 ήταν η Ρωσία, η οποία σημείωσε αύξηση 18% στα ταξίδια στο εξωτερικό μέχρι και τον Αύγουστο ενώ κορυφαίες επιδόσεις σημειώθηκαν και στην Πολωνία, την Ολλανδία και τη Γαλλία

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Καλπάζουν τα ταξίδια στο εξωτερικό
Aνάπτυξη 4% στα ταξίδια των Ευρωπαίων στο εξωτερικό προβλέπει για το 2018 η IPK International, πλέον της αύξησης 5,5% που καταγράφεται κατά το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2017, αποδεικνύοντας ότι η Ευρώπη παραμένει ένας από τους βασικούς μοχλούς της ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά ταξιδίων.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 25ο Φόρουμ του World Travel Monitor στην Πίζα της Ιταλίας, δείχνουν ότι η ανάπτυξη του 8μήνου του 2017 ξεπερνά την αντίστοιχη από το σύνολο του 2016 που κυμάνθηκε στο +3%, ξεπερνώντας ακόμα και τις προβλέψεις -για το 2017- περί αύξησης 4%.  Η αγορά εξερχόμενου τουρισμού που ξεχώρισε το 2017 ήταν η Ρωσία, η οποία σημείωσε αύξηση 18% στα ταξίδια στο εξωτερικό μέχρι και τον Αύγουστο ενώ κορυφαίες επιδόσεις σημειώθηκαν και στην Πολωνία, την Ολλανδία και τη Γαλλία.

Όσον αφορά τους προτιμώμενους προορισμούς των Ευρωπαίων, μέχρι και τον Αύγουστο του 2017 καταγράφεται αύξηση 6% στα ταξίδια εντός Ευρώπης, ενώ στους μακρινούς προορισμούς συνεχίσθηκαν οι τάσεις του 2016: Η Ασία είχε αύξηση 3% αλλά τα ταξίδια στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, μειώθηκαν κατά 3%, κάτι που αποδίδεται στη διακυβέρνηση Τραμπ.

Τα ταξίδια αναψυχής των Ευρωπαίων στο εξωτερικό το 8μηνο του 2017 παρουσίασαν αύξηση 6%, έναντι αύξησης 2% το 8μηνο του 2016. Οι διακοπές ήλιου-παραλίας είχαν άνοδο 7% ενώ πέρυσι παρέμειναν σταθερές. Τα ταξίδια πόλης σημείωσαν αύξηση 20% έναντι ανόδου 15% το 2016.

Κλείσιμο
Η μέση δαπάνη ανά ταξίδι αυξήθηκε κατά 4% στα 945 ευρώ.Όσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ευρώπη, κορυφαίες επιδόσεις σημειώνουν η Ισλανδία, η Ολλανδία, η Βουλγαρία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κροατία. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται από τον ΠΟΤ, ο οποίος καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη της τάξης του 8% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις σε ευρωπαϊκούς προορισμούς κατά την περίοδο Ιανουάριος-Αύγουστος 2017. Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις είχαν ισχυρή ανάκαμψη στη Νότια και Μεσογειακή Ευρώπη (+12%) καθώς και στη δυτική Ευρώπη (+7%) έπειτα από χαμηλές επιδόσεις το 2016. Οι αφίξεις στη Β. Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 6% και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη κατά 4%.

Οι προβλέψεις της IPK για το 2018 είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες με ισχυρή ανάπτυξη ταξιδίων στο εξωτερικό από το Ην. Βασίλειο (+6%) και τη Ρωσία (+6%), και καλές επιδόσεις από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία. Η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στην Ευρώπη, η Γερμανία, αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 2%.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης