Μεγάλες οι προοπτικές του Ναυπλίου και της Αργολίδας ως αθλητικού τουριστικού προορισμού

Μεγάλες οι προοπτικές  του Ναυπλίου και της Αργολίδας ως αθλητικού τουριστικού προορισμού

Ο αθλοτουρισμός ήταν το θέμα συζήτησης που πραγματοποιήθηκε  το περασμένο Σάββατο στο Ναύπλιο με αφορμή τις δύο διοργανώσεις,  το Παλαμήδειο Άθλο στις 26 Νοεμβρίου 2017 και το Μαραθώνιο Ναυπλίου στις 4 Μαρτίου 2018

Ο αθλοτουρισμός ήταν το θέμα συζήτησης που πραγματοποιήθηκε  το περασμένο Σάββατο στο Ναύπλιο με αφορμή τις δύο διοργανώσεις,  το Παλαμήδειο Άθλο στις 26 Νοεμβρίου 2017 και το Μαραθώνιο Ναυπλίου στις 4 Μαρτίου 2018.
 
Κατά την διάρκεια της Ημερίδας παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα προσπάθειας του Δήμου Ναυπλιέων ανάδειξης και προοπτικής του Ναυπλίου και της Αργολίδας ως αθλητικού τουριστικού προορισμού.
 
Στην συνέχεια ανακοινώθηκε η ημερομηνία του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2018 για τις 4 Μαρτίου και έγινε εκτενής αναφορά στον μοναδικό αγώνα που θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου 2017 στο Ναύπλιο, τον «Παλαμήδειο Άθλο – Nafplio Castle Run» με τους δρομείς να ανεβαίνουν στο ιστορικό κάστρο του Παλαμηδίου και να συνεχίζουν από εκεί τη διαδρομή τους, σε έναν ξεχωριστό αγώνα που δεν υπάρχει όμοιός του στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, παρουσίασε τους μεγάλους αγώνες του Ναυπλίου και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής για την διοργάνωση σε ετήσια βάση του Μαραθωνίου και του Παλαμηδείου Άθλου, ταυτόχρονα με τις τελετές για την άλωση του κάστρου του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, προέβαλε την πρόθεση της Δημοτικής αρχή, ο Παλαμήδειος Άθλος να αποτελέσει ένα εξ ίσου μεγάλο αθλητικό, συμμετοχικό, κοινωνικό και τουριστικό γεγονός στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, το οποίο θα ακολουθήσει την επιτυχία του Μαραθωνίου Ναυπλίου. Ανέδειξε και τις άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται στο Ναύπλιο επισημαίνοντας ότι το Ναύπλιο αποτελεί σημαντικό Αθλητικό και τουριστικό προορισμό, καθώς στην ανταπόκριση που έτυχε η διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς, κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης.

Ευχαρίστησε επίσης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΣΕΓΑΣ και τον ΕΟΤ, για την στήριξή τους στην προσπάθεια εξωστρέφειας που επιδιώκεται από την Δημοτική αρχή για τον Αθλητικό τουρισμό.

Ο κ Κωστούρος τόνισε ιδιαίτερα την συνεργασία της οργανωτικής επιτροπής με την εφορεία αρχαιοτήτων Αργολίδας και την συμβολή της κυρίας Άλκηστις Παπαδημητρίου τόσο για την διοργάνωση του αγώνα δρόμου με ανάβαση στο κάστρο του Παλαμηδίου όσο για τις δράσεις που έγιναν για δεύτερο καλοκαίρι με το πρόγραμμα Αύγουστος και Αρχαιολογικοί χώροι το οποίο εντάσσεται στην ενότητα  «Ναύπλιο 365 ημέρες».

Επίσης ανακοίνωσε τον κοινωνικό στόχο της διοργάνωσης του Παλαμηδείου Άθλου 2017 που είναι η ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Δημότες που αγκάλιασαν και στήριξαν τις μεγάλες διοργανώσεις και τους κάλεσε  να συμμετέχουν και πάλι σαν αθλητές η φίλαθλοι.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, αναφέρθηκε στην συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τονίζοντας ότι οι δράσεις του Δήμου Ναυπλίου είναι σύμφωνες με το πρόγραμμα και τους στόχους της Περιφέρειας στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
 
Τιμώμενος Φορέας της εκδήλωσης ήταν το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ που αναδείχθηκε και συνδέθηκε στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς με τον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2018.
  
Βραβεύτηκαν για την σημαντική συμβολή τους:
 
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ

1.    «ΦΛΩΡΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ»

Για την εξαιρετική συμβολή και υποστήριξη του ΦΟΥΓΑΡΟΥ

2.    «ΑΛΚΗΣΤΗ ΖΑΦΕΙΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»

Διευθύντρια Εφορίας Αρχαιοτήτων Αργολίδας. Για την εξαιρετική συνεργασία

3.    «ΜΠΟΛΛΑ ΓΙΑΝΝΗ»

Εκπρόσωπο του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ. Για το σπουδαίο αθλητικό του έργο και την προσφορά του στον Δήμο Ναυπλιέων

4.    «ΙΩΑΝΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ»

Διευθυντή Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Harvard.  Για το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο

5.    «ΑμεΑ Αργολίδας»

Για το σπουδαίο κοινωνικό έργο του Συλλόγου

6.    «ΙΩΑΝΝΗ ΓΑΛΗΝΟ»

Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας . Για το σπουδαίο παιδαγωγικό έργο

7.    «ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΙΔΕΡΗ»

Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας . Για το σπουδαίο παιδαγωγικό έργο

8.    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» 

Για το σπουδαίο πολιτιστικό έργο

9.    «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΠΟΥΖΑ»

Αστυνομικός Δ/ντης Αργολίδας. Για την εξαιρετική συνεργασία

10.  «ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΜΕΛΟ»

Διοικητής Τροχαίας Ναυπλίου. Για την εξαιρετική συνεργασία

11.  «ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΔΗΜΗΤΡΕΛΗ»

Διοικητή ΚΕΜΧ Ναυπλίου

12.  «747 ΕΤΜΧ»

13.  «ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΜΑΡΙΝΟ»

Λιμενάρχη Ναυπλίου. Για την εξαιρετική συνεργασία

14.    «ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ»

Διοικητή Πυροσβεστικού Σταθμού Αργολίδας

 
Προέδρος – Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο Αθλητικός Συντάκτης κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
Ομιλητές ήταν:
Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλιέων
Τάσος Χειβιδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
Ιωάννης Πετρόπουλος , Δ/ντης Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Harvard
Ουρανία Βρόντου, Επίκουρος Καθηγήτριά Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Ευάγγελος Παπαποστόλου, Γενικός Δ/ντης Μαραθωνίου
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης