«Κλείνει» για τουλάχιστον δέκα χρόνια το Grand Bazaar στην Κωνσταντινούπολη

«Κλείνει» για τουλάχιστον δέκα χρόνια το Grand Bazaar στην Κωνσταντινούπολη

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανακατασκευή της οροφής και πολλών καταστημάτων - Θα κοστίσει πάνω από 55 εκατ. δολάρια

«Κλείνει» για τουλάχιστον δέκα χρόνια το Grand Bazaar στην Κωνσταντινούπολη
Όποιος έχει ταξιδέψει στην Τουρκία και ειδικότερα στην Κωνσταντινούπολη, είναι δεδομένο πως έχει αφιερώσει σημαντικό χρόνο προκειμένου να επισκεφτεί το ιστορικό και διάσημο Grand Bazaar. Μία από τις σημαντικότερες αγορές στον κόσμο, «κατεβάζει ρολά» για τουλάχιστον μία δεκαετία, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα ανακατασκευής.

Το μέρος όπου γυρίστηκε το 2012 η ταινία του James Bond, Skyfall, πρέπει υποχρεωτικά να κλείσει σε ένα ικανό ποσοστό, καθώς εγκυμονεί κίνδυνος για τους επισκέπτες, αλλά και τους χιλιάδες εργαζόμενους στο χώρο, λόγω των φθορών που έχει υποστεί η οροφή του. Στο Grand Bazaar ενεργοποιούνται περισσότερα από 4.500 καταστήματα. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα, τόσο από την Τουρκία, όσο και από τις αγορές της βαθιάς Ανατολής.

Το σχέδιο προβλέπει τη διεξαγωγή εργασιών τουλάχιστον για μία δεκαετία, ενώ το κόστος της ανακατασκευής της οροφής και ενός σημαντικού αριθμού καταστημάτων, ανέρχεται σε τουλάχιστον 55 εκατ. δολάρια. Το θέμα που εξετάζεται στην παρούσα φάση, είναι το πως θα διατηρηθεί η αυθεντικότητα των καταστημάτων αυτών, η οποία αποτελούσε το βασικό συστατικό του όλου σκηνικού, που «προσελκύει» εκατομμύρια τουρίστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης