Μια νέα εταιρία που στηρίζει την τοπική παραγωγή, θα προβάλει τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τη φιλοξενία, παρουσιάστηκε στην Κρήτη σε ειδική εκδήλωση. Η ίδρυση της εταιρείας «Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία ΑΕ» πραγματοποιήθηκε από δώδεκα σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού.
Πρόκειται για τους Γιώργο Αλεξανδράκη, Γιάννη Βαρδινογιάννη, Μανώλη Βαρκαράκη, Μανώλη Γιαννούλη, Λευτέρη Καραταράκη, Γιώργο Μαθιουλάκη, Τζίνα Μαμιδάκη, Μανώλη Μανούσο, Ανδρέα Μεταξά, Γιάννη Παπαδάκη, Μανώλη Τσακαλάκη και Νίκο Χαλκιαδάκη.
Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της νεοσύστατης εταιρείας Γιάννης Βαρδινογιάννης, κατά την παρουσίασή της, στο πλαίσιο μιας καλής και συντονισμένης συνεργασίας των τουριστικών επιχειρήσεων της Κρήτης για την προώθηση τους, ιδρύθηκε η «Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.», η Ανώνυμη Εταιρεία Προώθησης Επιχειρήσεων που στηρίζουν την τοπική παραγωγή, σέβονται το περιβάλλον και προβάλλουν τον πολιτισμό, την γαστρονομία και την φιλοξενία της περιοχής τους.
Στην ίδια εκδήλωση δόθηκαν οι πρώτες πιστοποιήσεις του νέου προτύπου πιστοποίησης επιχειρήσεων «We do local», ένα πρότυπο το οποίο στηρίζει, αναγνωρίζει και επιβραβεύει άλλα πρότυπα πιστοποίησης συμπεριλαμβάνοντάς τα στα απαραίτητα κριτήρια πιστοποίησης όπως το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, ISO, Travelife, Green Key κ.α. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Μεταξάς παρουσιάζοντας το πρότυπο «We do local» απηύθυνε πρόσκληση στις τουριστικές επιχειρήσεις να ενταχθούν στην ομάδα του «We do local» και να συμβάλουν και αυτές στη διάδοση της φιλοσοφίας του η οποία είναι:
- Διάδοση των τοπικών ηθών και εθίμων
- Παρουσίαση της τοπικής κουζίνας