850.000 επιπλέον τουρίστες θα μεταφέρουν οι Aegean-Olympic το 2014 στην Ελλάδα

850.000 επιπλέον τουρίστες θα μεταφέρουν οι Aegean-Olympic το 2014 στην Ελλάδα

Τι θα αλλάξει έπειτα από την εξαγορά της Olympic -  Ο στόλος θα αυξηθεί στα 50 αεροσκάφη

850.000 επιπλέον τουρίστες θα μεταφέρουν οι Aegean-Olympic το 2014 στην Ελλάδα
Με τον φιλόδοξο στόχο της μεταφοράς 15 εκατομμυρίων επιβατών με 70 αεροσκάφη την επόμενη δεκαετία ξεκίνα η κοινή πορεία την Aegean με την Ολυμπιακή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα και αντιπροέδρου της εταιρίας Ευτύχιου Βασιλάκη.

Την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, οι δύο εταιρίες θα ενισχυθούν με 5 ακόμη αεροσκάφη (φτάνοντας τα 50 ), ενώ θα προστεθούν 14 νέοι προορισμοί στο δίκτυο της εταιρίας από το αεροδρόμιο των Αθηνών προς το εξωτερικό. Συνολικά για το 2014 θα προσφερθούν επιπλέον 850 χιλιάδες αεροπορικές θέσεις.

Παράλληλα, ο κ .Βασιλάκης τόνισε ότι το 2014 δεν θα υπάρξει μείωση του προσωπικού στις δύο εταιρίες αλλά αντίθετα θα σημειωθεί μικρή αύξηση μέσω προσλήψεων σε πιλότους και πληρωμάτα καμπίνας.

Η συγχώνευση μέσω εξαγοράς από την Aegean της Olympic θα επιφέρει ετήσια εξοικονόμηση κόστους ύψους 35 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, η πλήρης εναρμόνιση των δύο αερομεταφορέων θα ολοκληρωθεί σε βάθος 14 μηνών και θα αφορά σε ενοποίηση διοικητικών υπηρεσιών, προσωπικού, facilities και συστημάτων αερομεταφοράς.

Ανέφερε επίσης ότι θα απαιτηθούν τέσσερις μήνες προκειμένου η πολιτική της Αεροπορίας Αιγαίου να «περάσει» στην Olympic Air.
Κλείσιμο

Τέλος, όσον αφορά τους ναύλους στο εσωτερικό και ειδικότερα στην άγονη γραμμή θα ισχύει από τις προσεχείς ημέρες και χαμηλότερος ναύλος για ορισμένες θέσεις στις πτήσεις αυτές ενώ θα είναι εντελώς δωρεάν το σκέλος από το νησί της άγονης γραμμής προς την Αθήνα, αν ο επιβάτης επιλέξει να συνεχίσει το ταξίδι του στο εξωτερικό με πτήση της Aegean.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης