Πώς η αλόη μετατράπηκε σε επιχειρηματικό success story για μια οικογένεια στην Κω

Πώς η αλόη μετατράπηκε σε επιχειρηματικό success story για μια οικογένεια στην Κω

Πίσω από την «Pandrosia» κρύβονται δύο ξεχωριστές ιστορίες αγάπης, με ήρωες τον Παύλο Δρόσο και την κόρη του Κρυσταλλένια.

aloi-ktima
Όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, το καταπράσινο νησί της Κω χαρακτηρίζεται από μεσογειακό κλίμα με ήπιες θερμοκρασίες, καθώς και από τυπικούς, αιγαιοπελαγίτικους ανέμους, πλούσιους σε μεταλλικά στοιχεία. Tα οποία θεωρούνται ιδανικά για την καλλιέργεια της αλόης βέρα –του φυτού που είναι γνωστό στη χώρα μας και ως «φαρμακευτική αλόη».

Η 100% βιολογικής καλλιέργειας αλόη βέρα από την Κω συνδυάζεται με φυσικό χυμό πορτοκαλιού ή ροδιού, δημιουργώντας έτσι ένα αγνό συμπλήρωμα διατροφής, ιδανικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, η ίδια βιολογική αλόη βέρα χρησιμοποιείται και για την παραγωγή χειροποίητων μαρμελάδων εμπνευσμένων από παραδοσιακές συνταγές, π.χ. με σύκο, βερίκοκο, ρόδι, φραγκόσυκο κ.ά.

Και, ασφαλώς, δεν χρειάζονται συστάσεις για το κλασικό φυσικό τζελ από αλόη, το οποίο έχει αποδειχθεί ιδανικό για ηλιακά εγκαύματα. Προσφέρονται επίσης κι άλλα φυσικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, που περιλαμβάνουν εκχυλίσματα μελιού, μα και ευεργετικά βότανα της γης της Κω. Η οποία φιλοξενεί, βέβαια, και το επισκέψιμο βιολογικό αγρόκτημα όπου παράγεται η εν λόγω αλόη βέρα, στην περιοχή Ασφενδιού – Πυλί.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα