Καπέσοβο: Ένα καταπράσινο ησυχαστήριο στις πλαγιές του όρους Τύμφη

Καπέσοβο: Ένα καταπράσινο ησυχαστήριο στις πλαγιές του όρους Τύμφη

Μέσα στην άγρια φύση της Ηπείρου, ένα ήσυχο, απομονωμένο χωριό είναι η τέλεια στάση στα Ζαγοροχώρια

Kapesovo
Σχεδόν δίπλα στο μυθικό φαράγγι του Βίκου ένα «άγνωστο», ήσυχο χωριουδάκι του Ζαγορίου αποτελεί μαγευτικό προορισμό για όσους αναζητούν λίγη απομόνωση και γαλήνη σε έναν πραγματικά δημοφιλή προορισμό της δυτικής Ελλάδας.

Το Καπέσοβο, φταγμένο σχεδόν ολόκληρο από πέτρα αντικρύζει το καταπράσινο όρος Τύμφη και απέχει μόλις 43 χιλιόμετρα από τα Γιάννενα. Εκεί δεν θα βρείτε καταλύματα, εστιατόρια και καταστήματα, θα βρείτε όμως κάτι αρκετά πιο σημαντικό. Ένα αυθεντικό ορεινό ησυχαστήριο σε εντυπωσιακό υψόμετρο, περιτριγυρισμένο από την άγρια, παρθένα, ανεξερεύνητη φύση της Ηπείρου. Στα στενά δρομάκια του θα περιπλανηθείτε, χαζεύοντας τα παλιά κτήρια φτιαγμένα από ξύλο και πέτρα, να μυρίσετε τα τζάκια που καίνε αργά στα λιγοστά σπίτια και θα απολαύσετε έναν ζεστό καφέ στο μικρό καφενείο της κεντρική πλατείας, πριν ξεκινήσετε και πάλι την περιπλάνηση σας στα κοντινά χωριά και το πανέμορφο δάσος.

Κάντε την απαραίτητη στάση Ιερό Ναού Αγίου Νικολάου και στη σπουδαία Πασχάλειο Σχολή και ανακαλύψτε από την αρχή κάποια από τα σημαντικότερα τοπόσημα αυτής της γωνιάς της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ