Τήνος: Το νησί με τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων που προσφέρεται για εξερευνήσεις και μετά το καλοκαίρι

Τήνος: Το νησί με τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων που προσφέρεται για εξερευνήσεις και μετά το καλοκαίρι

Παραμένει ζωντανή όλη τη χρονιά, απευθυνόμενη στους λάτρεις των μονοπατιών και στους καλοφαγάδες

ysternia-xorio-tinos
«Η Παναγιά έσωσε την Τήνο». Δεν έχει να κάνει με κάποιο φημολογούμενο θαύμα, όχι. Αντιθέτως, είναι κάτι που θα ακούσεις συχνά εάν έρθεις εδώ, τόσο από τους ντόπιους, όσο και από τους επισκέπτες. Γιατί, καθώς ο θρησκευτικός τουρισμός προσέλκυσε ορδές κόσμου στη Μεγαλόχαρη, η Χώρα του νησιού –προσπαθώντας να τους εξυπηρετήσει– πήρε την οικιστική κατρακύλα. Όλη η υπόλοιπη Τήνος, όμως, έμεινε σχεδόν άθικτη. Με αποτέλεσμα την επιβίωση των ομορφότερων χωριών σε όλες τις Κυκλάδες.

Βέβαια, τα περισσότερα από τα κυκλαδονήσια δύσκολα μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία των προορισμών για το φθινόπωρο ή για τον χειμώνα. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για την Τήνο.

Όντας μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα, είναι ένας τόπος που παραμένει ζωντανός και λειτουργικός και μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς οι κάτοικοι –λόγω ακριβώς της Παναγιάς– δεν χρειάστηκε να τον εγκαταλείψουν, αναζητώντας κάποιο καλύτερο μέλλον: τα επαγγέλματα που δημιούργησε ο θρησκευτικός τουρισμός, τους επιτρέπουν να δραστηριοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ