Ένα οροφοδιαμέρισμα και ένα οικόπεδο προς πώληση, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης

Ένα οροφοδιαμέρισμα και ένα οικόπεδο προς πώληση, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης

Επενδυτικές ευκαιρίες από το χαρτοφυλάκιο της doValue για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ακίνητο στο Ωραιόκαστρο και στην Καλαμαριά

diamerisma-thessaloniki
Πολιτισμικό μα και οικονομικό κέντρο όλης της βόρειας Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αλλά και ένας τόπος με πολλές και διαφορετικές γωνίες, που βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, μετασχηματιζόμενος συνεχώς μέσα στα χρόνια.

Ανάμεσα στις πανελλήνια διάσημες συνοικίες της ξεχωρίζει η Καλαμαριά, η οποία δείχνει να υπάρχει ως διακριτό τμήμα της νοτιοανατολικής Θεσσαλονίκης ήδη από τα βυζαντινά χρόνια. Το σύγχρονο προφίλ της, όμως, το απόκτησε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), όταν έφτασε εδώ πλήθος προσφύγων, το οποίο κουβάλησε φυσικά τη δική του κουλτούρα, «χρωματίζοντας» αναλόγως τη νέα γειτονιά. Ο χαρακτήρας αυτός παραμένει σταθερός και στις δικές μας μέρες, στις οποίες η Καλαμαριά έχει μπει σε νέα φάση ανάπτυξης: ο παραλιακός της δρόμος γίνεται στέκι όλης της Θεσσαλονίκης κάθε καλοκαίρι, ενώ πολλοί στέκουν με θαυμασμό απέναντι στα πλατιά πεζοδρόμια με τις φιλυριές και τις κόκκινες δαμασκηνιές.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ