Σαντορίνη: Γιατί όλοι μιλούν για την κουζίνα της ανοιχτής φωτιάς

Σαντορίνη: Γιατί όλοι μιλούν για την κουζίνα της ανοιχτής φωτιάς

Ο Άρης Βεζενές εντυπωσιάζει για άλλη μια φορά, βάζοντας δυνατό αποτύπωμα στην γαστρονομική σκηνή της Σαντορίνης, με ένα bistro-υπερπαραγωγή, το Vezené Santorini.

vezenes
Στο δρόμο προς τον Οία, εκεί που τελειώνει το Ημεροβίγλι και η Σαντορίνη γίνεται σαν μια γραμμή, δίνοντας την αίσθηση παράτολμης ισορροπίας σε λεπτό σκοινί πάνω από το Αιγαίο, στέκεται το Vezené Santorini.

Ο ιδρυτής του, ο Άρης Βεζενές, μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας, είναι ιδιαίτερα γνωστός στο αθηναϊκό κοινό. Δεν ακολουθεί τάσεις – τις δημιουργεί, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην εξέλιξη της γευστικής καλλιέργειας της χώρας. Πάνε σχεδόν 14 χρόνια από τότε που άνοιξε την Trattoria Vezené στο Μεγανήσι και έκανε τον πρώτο του γαστρονομικό ντόρο στην Ελλάδα. Τρία χρόνια αργότερα, το 2011, ανοίγει το Vezené στην Αθήνα και, μέσα από τον άψογο συνδυασμό της ευχάριστης ατμόσφαιρας ενός καλαίσθητου μπιστρό με την γευστική εμπειρία ενός fine dining εστιατορίου, βάζει τα θεμέλια του bistronomy στην πόλη.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ