Μια «εξωτική» αμμουδιά με φοίνικες, λίγο έξω από το Ναύπλιο

Μια «εξωτική» αμμουδιά με φοίνικες, λίγο έξω από το Ναύπλιο

Ιδιαίτερα αγαπητή στους ντόπιους, είναι μια εκτεταμένη παραλία με ρηχά, γαλανά νερά και μια γραφική νησίδα στο δυτικό της τμήμα

karathona
Όποιος έχει πάει στο Ναύπλιο για καλοκαιρινές διακοπές κι έχει ρωτήσει τους ντόπιους πού αξίζει να πάει για μπάνιο, σίγουρα άκουσε ότι θα πρέπει να κατευθυνθεί είτε προς την Αρβανιτιά, είτε προς την Καραθώνα. Η κύρια μεταξύ τους διαφορά είναι ότι η πρώτη είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, καθώς απέχει μόλις 10 λεπτά περπάτημα από την πόλη.

Για να προσεγγίσει κανείς στην Καραθώνα, από την άλλη, θα χρειαστεί είτε αυτοκίνητο, είτε κάποιο δρομολόγιο του τοπικού ΚΤΕΛ –τα καλοκαίρια είναι πυκνά. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται 4 χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο, ανατολικά από το περίφημο Κάστρο του Παλαμηδίου: θα σας πάρει γύρω στα 10 λεπτά για να φτάσετε.

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε τη διαδρομή με ποδήλατο, ενώ οι πιο φανατικοί της πεζοπορίας μπορούν να δοκιμάσουν να έρθουν και με τα πόδια. Με καλή φυσική κατάσταση θα χρειαστείτε γύρω στα 30 λεπτά, υπολογίστε βέβαια και άλλο τόσο για την επιστροφή στην πόλη.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ