Aπόδραση σε ένα από τα πιο αρχοντικά προάστια του Λονδίνου, όπου το ανατολικό ημισφαίριο της Γης συναντά το δυτικό

Aπόδραση σε ένα από τα πιο αρχοντικά προάστια του Λονδίνου, όπου το ανατολικό ημισφαίριο της Γης συναντά το δυτικό

Το καμάρι της βρετανικής ναυτοσύνης είναι μια περιοχή γεμάτη αξιοθέατα, χαλαρούς ρυθμούς, ειδυλλιακή θέα και συναρπαστικές εμπειρίες

greenwich
«I live by the river» τραγουδούσαν οι Clash στο «London calling» το 1979 και πραγματικά, ειδικά την εποχή της άνοιξης, δεν υπάρχει ομορφότερο μέρος στο Λονδίνο από τα προάστια δίπλα στον Τάμεση. Μακριά απ΄την κοσμοπλημμύρα και το θόρυβο του κεντρικού Λονδίνου, είναι ιδανικοί προορισμοί για ημερήσιες εκδρομές ή ολιγοήμερες αποδράσεις, συνδυάζοντας χαλάρωση, διασκέδαση και επισκέψεις σε σημαντικά αξιοθέατα.

Ιδιαίτερα αναπτυγμένο από τον 16ο αιώνα και άρρηκτα συνυφασμένο με την ιστορία του βρετανικού βασιλικού ναυτικού, το Greenwich είναι η ενδεδειγμένη εγγύτερη στο Λονδίνο εξόρμηση, όταν ζεσταίνει ο καιρός και μεγαλώνει η μέρα. Οι καταπράσινοι λόφοι του και τα πάρκα γεμίζουν λουλούδια και καλάθια πικ νικ, η βόλτα κατά μήκος της όχθης του Τάμεση γίνεται απολαυστική, η θέα απέναντι στους ουρανοξύστες του Canary Wharf συναρπάζει και τα άφθονα, κορυφαία αξιοθέατα γεμίζουν επισκέπτες. Όλοι φυσικά καταλήγουν εκεί που το ανατολικό συναντά το δυτικό ημισφαίριο, στο βασιλικό αστεροσκοπείο που ορίζει τη γραμμή του πρώτου μεσημβρινού.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ