Ένα ξενοδοχείο πραγματικά «πράσινο», με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Ένα ξενοδοχείο πραγματικά «πράσινο», με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο προσπαθεί να πάει την ιδέα της αειφόρας και φιλικής προς το περιβάλλον λειτουργίας ένα βήμα παρακάτω

hotel-green
Ίσως κάποιοι να έχουμε δει ταμπέλες σε ξενοδοχεία οι οποίες μας ενθαρρύνουν να επαναχρησιμοποιήσουμε τις πετσέτες μας για το καλό του πλανήτη. Πολλές φορές, όμως, αυτό είναι ένα απλό σύνθημα που δεν συνοδεύεται από ανάλογες πράξεις.

Ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο προσπαθεί να πάει την ιδέα της αειφόρας και φιλικής προς το περιβάλλον λειτουργίας ένα βήμα παρακάτω. Στόχος του είναι να γίνει το πρώτο ξενοδοχείο παγκοσμίως με μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα. Προβλέπει πως θα είναι κατά 89% πιο αποτελεσματικό ενεργειακά υιοθετώντας μία σειρά από μέτρα φιλικά προς το περιβάλλον.

Το room2 Chiswik στο δυτικό Λονδίνο είναι το πνευματικό παιδί του ιδιοκτήτη του, Robert Godwin, ο οποίος, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, είναι παθιασμένος με την προώθηση της οικολογικής κουλτούρας στο τομέα της φιλοξενίας. Ο δημοσιογράφος του Guardian που επισκέφτηκε το ξενοδοχείο εντυπωσιάστηκε από μία σειρά από καινοτομίες, όπως για παράδειγμα το ότι το ξενοδοχείο χρησιμοποιεί την εφαρμογή Too Good To Go, η οποία ενημερώνει τους χρήστες ποια εστιατόρια έχουν πλεόνασμα φαγητού την εκάστοτε ημέρα, ή το ότι το λόμπι του ξενοδοχείου είναι γεμάτο με φυτά και ανακυκλωμένα έπιπλα.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ