Mια μέρα στον Ακρόκορινθο, το επιβλητικό κάστρο της Πελοποννήσου

Mια μέρα στον Ακρόκορινθο, το επιβλητικό κάστρο της Πελοποννήσου

Μια εκδρομή που συνδυάζει υπέροχη θέα και ιστορία

akrokorinthos
Aπό τα πιο επιβλητικά και άγνωστα τοπόσημα της Πελοποννήσου, είναι το κάστρο του Ακροκορίνθου. Σε μόλις μια ώρα απόσταση από την Αθήνα, θα απολαύσετε ρομαντική ατμόσφαιρα, φοβερή θέα και συμπυκνωμένη ιστορία 2500 χρόνων.

Έτσι όπως στέκεται στην κορυφή ενός απότομου γυμνού βράχου σε υψόμετρο 575 μ., δικαιολογεί απόλυτα τον ρόλο του ως ιδανικό οχυρό μέρος για την απόκρουση των επιθέσεων από το 700 π.χ μέχρι και το 1823 που παραδόθηκε οριστικά από τους Τούρκους στους Έλληνες. Αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Φράγκοι, Τούρκοι, Ενετοί -οι οποίοι του έδωσαν την οριστική του μορφή όταν πέρασε στα χέρια τους το 1687, όλοι έχουν αφήσει εδώ το πολιτιστικό τους αποτύπωμα.

Για να φθάσετε, συνεχίζετε στην Εθνική οδό προς Τρίπολη και συναντάτε την Αρχαία Κόρινθο με τον φροντισμένο αρχαιολογικό της χώρο. Εδώ, μπορείτε αν θέλετε να κάνετε μια πρώτη στάση για να θαυμάσετε το δωρικό ναό του Απόλλωνα που επιβάλλεται απόλυτα την παρουσία του σε ολόκληρο το χώρο, θα δείτε ό,τι έχει μείνει από τη Ρωμαϊκή αγορά και να επισκεφθείτε το Μουσείο που φιλοξενεί τα ευρήματα των ανασκαφών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ