Η Χαλκιδική μετά το καλοκαίρι - Περιήγηση στα καταπράσινα φιλόξενα βουνά

Η Χαλκιδική μετά το καλοκαίρι - Περιήγηση στα καταπράσινα φιλόξενα βουνά

Είναι η ορεινή Χαλκιδική, είναι οι μικρές οικοτεχνίες, είναι οι ιστορίες των ανθρώπων που ξεδιπλώνονται η μία μετά την άλλη

xalkidiki
Μπορεί να είναι συνυφασμένη με το καλοκαίρι, με τις όμορφες παραλίες, με τα πολυτελή resorts και τον τουρισμό. Ωστόσο η Χαλκιδική, είναι πολλά περισσότερα.

Είναι όλα αυτά, που μετατρέπουν τον προορισμό σε all year round και δίνουν στον επισκέπτη τη γλυκιά αίσθηση της πληρότητας και της απόλαυσης. Είναι η ορεινή Χαλκιδική, είναι οι μικρές οικοτεχνίες, είναι οι ιστορίες των ανθρώπων που ξεδιπλώνονται η μία μετά την άλλη όσο βρίσκεται κανείς από χωριό σε χωριό, είναι τα καταπράσινα φιλόξενα βουνά, είναι οι παραλίες που ακόμη και το χειμώνα έχουν να «διηγηθούν» μία ωραία ιστορία.

Όταν περπατώ σε αυτές τις φανταστικές της παραλίες, σκέφτομαι τη δροσιά του Χολομώντα και τα δάση του με τις βελανιδιές και τα έλατα. Θυμάμαι μία στάση στα «καζανέματα» εκεί που οι ντόπιοι στήνουν το γλέντι, γύρω από το καζάνι που βράζει για να παράξουν τη μουντοβίνα, το τοπικό τσίπουρο με το μέλι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ