Τα καλύτερα ουζερί της Λέσβου -Ψαράκια και οστρακοειδή που μυρίζουν θάλασσα

Τα καλύτερα ουζερί της Λέσβου -Ψαράκια και οστρακοειδή που μυρίζουν θάλασσα

Τα στέκια που αναδεικνύουν την πρώτη ύλη.

lesvos
Για τους κατοίκους της Λέσβου δεν αποτελεί ιεροτελεστία ή κάποια ειδική περίσταση. Η στάση το μεσημέρι ή το βράδυ για ούζο και ψαρομεζέδες είναι μέσα στην καθημερινότητά τους.

Το νησί φημίζεται τόσο για την παραγωγή ούζου όσο και για τα ψάρια και τα θαλασσινά και στα ουζερί της Λέσβου θα βρείτε τους καλύτερους μεζέδες. Παστά μικρά ψαράκια, θαλασσινά στο τηγάνι, οστρακοειδή και μεγάλα ψάρια είναι σε αφθονία και οι επαγγελματίες μεταχειρίζονται τις πρώτες ύλες με τον καλύτερο τρόπο. Δεν τα παραμαγειρεύουν, δεν τα πλακώνουν με σάλτσες και μπαχαρικά, τα ψήνουν ή τα τηγανίζουν ελαφρώς, ακριβώς όσο πρέπει για να αναδειχτεί η γεύση και το άρωμά τους, να μυρίζουν θάλασσα και να ταιριάζουν απόλυτα με το ντόπιο ούζο.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα