Τιρκουάζ νερά, λευκή άμμος - Τα εννέα «εξωτικά» νησάκια στη Βουρβουρού Χαλκιδικής

Τιρκουάζ νερά, λευκή άμμος - Τα εννέα «εξωτικά» νησάκια στη Βουρβουρού Χαλκιδικής

Χαβάη, Blue Lagoon και Καραϊβική

blue_lagoon
Στην ανατολική ακτή της Σιθωνίας, ήτοι του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής, και συγκεκριμένα στη Βουρβουρού, η δαντελωτή ακτογραμμή δημιουργεί δεκάδες πανέμορφες παραλίες. Ακριβώς απέναντι και σε κοντινή απόσταση βρίσκονται εννέα μικρά και μεγαλύτερα νησιά: Διάπορος, Άγιος Ισίδωρος, Πετρονήσι, Καλαμονήσια, Αμπελίτσι, Ελιά, Περιστέρι, Καλογριά και Πρασονήσι.

Το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον της ενδοχώρας συνεχίζεται και στα νησιά και ιδιαίτερα στο μεγαλύτερο από αυτά, τη Διάπορο. Τυρκουάζ νερά, πεύκα δίπλα στη θάλασσα και αμμώδεις παραλίες. Τα νησάκια βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την ακτή και δε θα χρειαστείτε πάνω από 20 λεπτά με σκάφος για να προσεγγίσετε ακόμα και το πιο μακρινό.

Ο κόλπος του Αγίου Όρους, η περιοχή δηλαδή ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο πόδι έχει συνήθως ήρεμη θάλασσα. Στη Βουρβουρού υπάρχουν πολλές εταιρείες οι οποίες νοικιάζουν μικρά σκάφη, για τα οποία δεν απαιτείται δίπλωμα. Μπορείτε όμως να κανονίσετε και μόνο τη μεταφορά με θαλάσσιο ταξί ή να οργανώσετε μια ημερήσια εκδρομή με σκάφος και καπετάνιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK