COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home σε όλη την Ελλάδα

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home σε όλη την Ελλάδα

Γρήγορο Internet με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σε νέες περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης και για πρώτη φορά σε Καρδίτσα, Καβάλα, Κατερίνη και Ρέθυμνο - Νέος στόχος, ο υπερδιπλασιασμός των γραμμών FTTH το 2020

COSMOTE_Fiber_Sparti_01__1_
Σε υπ΄ αριθμόν ένα πάροχο συνδέσεων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home - FTTH) αναδεικνύεται ο Όμιλος ΟΤΕ στην Ελλάδα, έχοντας υλοποιήσει το 75% των δικτύων FTTH που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη χώρα.

Εντός 2019, χάρη στη συνεχή επέκταση του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα, 150.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα που φτάνει μέχρι την πρίζα, για εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps (και δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης σε 1Gbps). Αυτό σημαίνει, ότι ο Όμιλος ΟΤΕ πέτυχε το στόχο που είχε θέσει για την επέκταση της υποδομής FTTH για το 2019 και παρέμεινε πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη. Ένας στόχος δύσκολος, σύμφωνα με τον Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανο Θεοχαρόπουλο, που όμως υλοποιήθηκε χάρη στους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ και παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις, θέτοντας τις βάσεις για τον νέο στόχο: τον υπερδιπλασιασμό των γραμμών FTTH το 2020.

COSMOTE_Fiber_Sparti_04



Η δύναμη του Fiber To The Home μέσα από ένα φαντασμαγορικό event

Ειδικά, στη Σπάρτη η… είσοδος στην εποχή των οπτικών ινών μέχρι το σπίτι γιορτάστηκε με μια μεγάλη εκδήλωση στο κέντρο της πόλης. Στο ρόλο του παρουσιαστή ο Σάκης Τανιμανίδης, ανέλαβε να δείξει στο συγκεντρωμένο πλήθος και σε πραγματικό χρόνο τις εντυπωσιακές δυνατότητες του FTTH. Και τότε συνέβη το απροσδόκητο: Μέσα από ζωντανή σύνδεση που υλοποιήθηκε με μια απλή οικιακή σύνδεση FTTH, οι Σπαρτιάτες γνώρισαν ανθρώπους από 5 ακόμη πόλεις στην άλλη άκρη της γης, με το όνομα «Σπάρτη». Χάρη στις απίστευτες ταχύτητες του δικτύου οπτικών ινών COSMOTE Fiber, οι κάτοικοι της ελληνικής Σπάρτης «ένωσαν» τις φωνές τους με εκείνες των κατοίκων της Σπάρτης του New Jersey, της Georgia, του Illinois, του Michigan και της North Carolina, για να ακουστεί παντού το χαρακτηριστικό: «this is Sparta».

COSMOTE_Fiber_150000_FTTH_visual_GR



Σημειώνεται ότι ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Την περασμένη εξαετία οι επενδύσεις του έφτασαν τα €2 δισ., ενώ βάσει του τετραετούς επενδυτικού πλάνου που υλοποιεί ύψους €2 δισ., στοχεύει να διαθέσει το FTTH σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2020, φτάνοντας το 1 εκατομμύριο έως το 2022. Το δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης