Ιαπωνία: Μαθητές που αρρωσταίνουν θα παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω ρομπότ!

Ιαπωνία: Μαθητές που αρρωσταίνουν θα παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω ρομπότ!

Οι ασθενείς μαθητές θα μπορούν όχι μονο να παρακολουθούν το μάθημα αλλά και να συμμετέχουν σε αυτό καθώς το Ori Hime μπορεί να μεταφέρει τις ερωτήσεις που θα κάνουν οι μαθητές μέσω μικροφώνου

robot-iapnoia
Πιλοτικό πρόγραμμα που θα δίνει τη δυνατότητα σε ασθενείς μαθητές να στέλνουν στη θέση τους ένα... ρομπότ ξεκίνησε εδώ και λίγο διάστημα στην Ιαπωνία.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε σχολείο στην πόλη Κασάμα 60 μίλια βόρεια του Τόκιο.

Το ρομπότ με το όνομα Ori Hime έχει μικρό μέγεθος και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετείται πάνω σε ένα γραφείο ενώ στο κεφάλι του έχει εγκατεστημένη μια κάμερα με τον χρήστη να μπορεί να το ελέγχει εξ αποστάσεως με τη βοήθεια ενός tablet.

Οι ασθενείς μαθητές θα μπορούν, μάλιστα, όχι μονο να παρακολουθούν το μάθημα αλλά και να συμμετέχουν σε αυτό καθώς το Ori Hime μπορεί να μεταφέρει τις ερωτήσεις που θα κάνουν οι μαθητές μέσω μικροφώνου.

Το ρομπότ έχει τη δυνατότητα περιστροφής του κεφαλιού του ώστε να δίνει διαφορετικές εικόνες από την αίθουσα στον ασθενή μαθητή ενώ παράλληλα έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να εκτελεί απλές κινήσεις ευγενείας όπως να χαιρετά, να δείχνει και να χειροκροτάει.

【CBC】11/26放送「チャント!」不登校対策にロボット!?今までの常識に囚われない新たな取り組みとは
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης