YouTube: Πιο αυστηρές οι προδιαγραφές των βίντεο που απευθύνονται σε παιδιά

YouTube: Πιο αυστηρές οι προδιαγραφές των βίντεο που απευθύνονται σε παιδιά

"Το περιεχόμενο που περιέχει ώριμα ή βίαια θέματα, τα οποία στοχεύουν σε ανηλίκους και σε οικογένειες, δεν θα βρίσκουν, πλέον, χώρο στην πλατφόρμα", ανέφερε η δημοφιλής πλατφόρμα

youtube
Το YouTube ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει, πλέον, την προβολή βίντεο που απευθύνονται σε παιδιά και που έχουν συγκεκριμένους τύπους «ενοχλητικού» κι ακατάλληλου περιεχομένου.

Η συγκεκριμένη κίνηση του δημοφιλούς ιστότοπου, ακολουθεί τη μακρόχρονη κριτική που έχει δεχτεί το YpuTube, για την ανοχή που έδειχνε απέναντι σε χρήστες, οι οποίοι «ανέβαζαν» βίαιο και άλλου τύπου ενοχλητικό περιεχόμενο, σε βίντεο που απευθύνονταν σε παιδιά.

"[Το περιεχόμενο] που περιέχει ώριμα ή βίαια θέματα, τα οποία στοχεύουν σε ανηλίκους και σε οικογένειες, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον τίτλο, την περιγραφή ή / και τις ετικέτες, δεν θα βρίσκουν, πλέον, χώρο στην πλατφόρμα", ανέφερε το YouTube, στην ενημερωμένη έκδοση των πολιτικών του, που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα, το YouTube φρόντισε να γίνει περισσότερο σαφές, προσφέροντας ένα παράδειγμα περιεχομένου που προηγουμένως επιτρεπόταν, ωστόσο σήμερα δεν θα μπορούσε να προβληθεί μέσα από την πλατφόρμα του.

«Ένα βίντεο με ετικέτες όπως "για παιδιά "που παρουσιάζει φιλικά προς την οικογένεια κινούμενα σχέδια, τα οποία όμως προχωρούν σε ακατάλληλες πράξεις, όπως η χρησιμοποίηση βελονών, δεν θα επιτρέπεται από εδώ και στο εξής» ανέφερε το παράδειγμα.

Ο ιστότοπος δημιούργησε, επίσης, μια νέα κατηγορία περιεχομένου, στην οποιά οι χρήστες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι είναι πάνω από μια συγκεκριμένη ηλικία για να το παρακολουθήσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης