Η πρώτη ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα από τρισδιάστατο εκτυπωτή είναι γεγονός

nera-ekso

Η Nera συνδυάζει πολλές καινοτομίες που εξελίχθηκαν στο NOWlab, όπως τα ελαστικά χωρίς αέρα, ενσωματωμένη τεχνολογία αισθητήρων και άλλα

Η πρώτη ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα του πλανήτη που κατασκευάστηκε από τρισδιάστατο (3D) εκτυπωτή ονομάζεται «Nera». Την παρουσίασε προσφάτως η BigRep και την εξέλιξαν ο Μάρκο Ματία Κριστοφόρι και ο Μαξιμίλιαν Σέντλακ, που ανήκουν στο NOWlab, το εργαστήριο καινοτομίας της γερμανικής εταιρείας.

Μέρη της «Nera», όπως ελαστικά (χωρίς αέρα) ζάντες, σκελετός, πιρούνια και σέλα παρήχθησαν πλήρως από τρισδιάστατο εκτυπωτή.«Η Nera συνδυάζει πολλές καινοτομίες που εξελίχθηκαν στο NOWlab, όπως τα ελαστικά χωρίς αέρα, ενσωματωμένη τεχνολογία αισθητήρων και άλλα» εξήγησε ο Ντάνιελ Μπίνινγκ, συνιδρυτής και διαχειριστικός διευθυντής του NOWlab. «Αυτή η μοτοσικλέτα και τα άλλα πρωτότυπά μας ωθούν περαιτέρω τα όρια της δημιουργικότητάς μας ως μηχανικοί και θα διαφοροποιήσουν την τεχνολογία έτσι όπως την ξέρουμε σήμερα» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

George

Εγώ πάντως αυτό το πράγμα δεν το καβαλούσα μια φορά. Πολύ ψηλό κέντρο βάρους. Ειδικά αν εκεί ψηλά βρίσκονται και οι θεόβαρες μπαταρίες.

ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Παιδιά θα σάς το χαλάσω αλλά η σωστή λέξη είναι "τριδιάστατο". Δεν λέμε Τρίσπολη αλλά Τρίπολη. Το ίδιο με το "διδιάστατο". Δεν λέμε δισφραγκο αλλά δίφραγκο. Για να μιλάμε σωστά Ελληνικά.

George

Ναι, αλλά λέμε Δίστομο, Δισπηλιό και τρισκελίδα επίσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

doodle1

Ημέρα της Γης: Η ημέρα που μας υπενθυμίζει πως πρέπει να νοιαστούμε για το σπίτι μας - Σκοπός της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα περιβαλλοντικά ζητήματα - 6 διαφορετικά σκίτσα με αναφορά στο περιβάλλον