Ανοίγει την πόρτα της στους φοιτητές η WIND

Ανοίγει την πόρτα της στους φοιτητές η WIND

Το 5ο Business Day, αποκλειστικά για φοιτητές πολυτεχνικών σχολών, οργάνωσε χθες η εταιρεία

hdra
Μια διαφορετική εμπειρία είχαν χθες 30 φοιτητές και φοιτήτριες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθώς πέρασαν μια ολόκληρη μέρα μαζί με μηχανικούς δικτύου της WIND που τους μύησαν στον κόσμο των οπτικών ινών νέας γενιάς. Η πρωτοβουλία της δράσης αυτής ανήκει στον τέως καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, Ιορδάνη Λαδόπουλο που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας, ένα τριήμερο αφιερωμένο στους φοιτητές που θέλουν να έρθουν σε επαφή με μεγάλες εταιρείες της ελληνικής αγοράς και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου.

«Στο πλαίσιο του Πανοράματος, οι μεγάλες εταιρείες που είναι χορηγοί μας, όπως η WIND, οργανώνουν τα λεγόμενα Business Days όπου φιλοξενούν για μία ημέρα στις εγκαταστάσεις τους επιλεγμένους φοιτητές και τους δίνουν μια πρώτη γεύση της αγοράς εργασίας. Το φετινό Business Day της WIND ήταν αφιερωμένο στην τεχνολογία των οπτικών ινών και γι’ αυτό συμμετείχαν αριστούχοι φοιτητές από πολυτεχνικές σχολές» δηλώνει ο καθηγητής.

Η ομάδα των φοιτητών επισκέφθηκε το Τεχνικό Κέντρο της WIND στη Λεωφόρο Αθηνών και ως υποψήφιοι μηχανικοί, είχαν την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη πώς αξιοποιείται η τεχνολογία των οπτικών ινών στις τηλεπικοινωνίες καθώς ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND, Νίκος Πανόπουλος τους μίλησε αναλυτικά για το δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς που κατασκευάζει η εταιρεία σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει στον καταναλωτή υπέρ- υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Internet που ήδη σήμερα φτάνουν τα 100 & 200 Mbps ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμες και ταχύτητες που θα αγγίζουν το 1Gbps.

«Οι Έλληνες μηχανικοί έχουν πολύ υψηλό επίπεδο γνώσης και εξαιρετικές ικανότητες» μας λέει ο κ. Πανόπουλος. «Το έργο των οπτικών ινών είναι ένα σύνθετο και πολύπλοκο έργο όχι μόνο τεχνολογικό αλλά και κατασκευαστικό. Στη WIND ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό με τους μηχανικούς μας πριν 2,5 χρόνια και την κατασκευή πριν από έναν χρόνο περίπου. Ήδη σήμερα έχουμε ολοκληρώσει το δίκτυο μας στην Καλαμάτα και σε αρκετές περιοχές της Αθήνας και δίνουμε υπηρεσία».

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν με τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας καθώς είχαν την ευκαιρία να δουν απίστευτες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων μέσα στο Τεχνικό Lab της WIND αλλά και καμπίνα με οπτικές ίνες. «Με χαρά ανοίξαμε σήμερα τις πόρτες του τεχνικού μας κέντρου για τους νέους φοιτητές μηχανικούς» σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND. «Μιλώντας μαζί τους διαπίστωσα για μια ακόμη φορά ότι η χώρα μας διαθέτει λαμπρά μυαλά, νέα παιδιά που ανυπομονούν να βγουν στην αγορά εργασίας ως νέοι επιστήμονες και να δημιουργήσουν. Είναι καθήκον μας, ως μεγάλες επιχειρήσεις, να τους δίνουμε ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τη γνώση και τα ταλέντα τους στην Ελλάδα» καταλήγει ο κ. Πανόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης