Αυτές είναι οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων-ρομπότ

Το ρομπότ – μπαρίστα του Τόκιο που φτιάχνει καφέ

Στις πρώτες θέσεις οι ασιατικές χώρες

Η "επέλαση" των ρομπότ έχει ξεκινήσει για τα καλά, και οι ασιατικές χώρες πρωτοστατούν, με την Κορέα στην κορυφή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, καθώς διαθέτει τον τίτλο της πιο καινοτόμου χώρας στον πλανήτη.

Η άνοδος των μηχανών έχει ξεκινήσει για τα καλά και αποτελεί μια πραγματικά.
Τα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ρομποτικής (International Federation of Robotics) αναφέρουν ότι ο ρυθμός του βιομηχανικού αυτοματισμού επιταχύνεται σε μεγάλο μέρος του αναπτυγμένου κόσμου με 66 εγκατεστημένα βιομηχανικά ρομπότ ανά 10.000 εργαζόμενους παγκοσμίως το 2015.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Niall McCarthy του Statista αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος αριθμός αυξήθηκε στο 74.

Το ίδιο ποσοστό στην Ευρώπη είναι 99 ρομπότ ανά 10.000 εργαζόμενους και ο αριθμός είναι 84 και 63 στην Αμερική και την Ασία αντίστοιχα.

Η Κίνα είναι μια από τις χώρες όπου καταγράφονται τα υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης στον βιομηχανικού αυτοματισμού, αλλά πουθενά αλλού τα ρομπότ δεν αυξάνονται όσο στη Νότια Κορέα.

Το 2016, η Νότια Κορέα είχε 631 εγκατεστημένα βιομηχανικά ρομπότ ανά 10.000 εργαζόμενους.

Αυτό οφείλεται κυρίως στη συνεχή εγκατάσταση ρομπότ μεγάλου όγκου στους τομείς των ηλεκτρονικών και της βαριάς βιομηχανίας.

Το 90% των βιομηχανικών ρομπότ στη Σιγκαπούρη εγκαθίστανται στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών και έρχεται δεύτερη με 488 ρομπότ ανά 10.000 εργαζόμενους.

Η Γερμανία και η Ιαπωνία είναι γνωστές για τις αυτοκινητοβιομηχανίες τους και έχουν επίπεδα μόλις πάνω από 300 ρομπότ ανά 10.000 εργαζόμενους. Είναι ενδιαφέρον ότι η Ιαπωνία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της βιομηχανικής ρομποτικής, που αντιπροσωπεύει το 52% της παγκόσμιας προσφοράς.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ρυθμός αυτοματισμού είναι πιο αργός, με ποσοστό 189 ρομπότ ανά 10.000 εργαζόμενους.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να επεκτείνει το επίπεδο αυτοματισμού της τα επόμενα χρόνια, στοχεύοντας σε μια θέση στις κορυφαίες 10 χώρες του κόσμου για πυκνότητα ρομπότ μέχρι το 2020.

Είχε ένα ποσοστό 25 ρομπότ ανά 10.000 εργαζόμενους το 2013 και το οποίο αυξήθηκε σε 68 έως το 2016.

Η Ινδία εξακολουθεί να υστερεί σε άλλες χώρες στον τομέα της αυτοματοποίησης καθώς είχε μόνο τρία βιομηχανικά ρομπότ ανά 10.000 εργαζόμενους το 2016.

στατ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zuk0

Νέα «τρύπα» στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης - Οι κωδικοί πρόσβασης («passwords») είχαν αποθηκευτεί σε μορφή... plain text -δηλαδή, σε μορφή που δεν ήταν κρυπτογραφημένη, αλλά εύκολα αναγνώσιμη από 20.000 υπαλλήλους του Facebook

6
lena_granefelt-girls_with_a_computer_-916

Συνέντευξη του Christian Magnusson στο protothema.gr - Τι προτείνει για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας - «Δεν πιστεύουμε ότι τα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να βλάψουν τα παιδιά, ωστόσο μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή» προειδοποιεί ο διευθυντής Εκπαίδευσης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας της Σουηδίας