Συναγερμός στη NASA: Διαρροή αμμωνίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

1iss

Αποκλείστηκε το σημείο για λόγους ασφαλείας - Ο αστροναύτης που εντόπισε το πρόβλημα είναι καλά στην υγεία του

Συναγερμός μετά από διαρροή ποσότητας αμμωνίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), σήμανε στις υπηρεσίες της NASA, αλλά και των οργανισμών που συνεργάζονται στο μεγαλόπνοο διεθνές σχέδιο για την κατάκτηση του διαστήματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της NASA, η διαρροή προκλήθηκε στο κομμάτι του σταθμού που ανήκει στην αρμοδιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και συνέβη κατά τη διάρκεια πολύπλοκων εργασιών ενός εκ των μελών της αποστολής.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η ποσότητα της αμμωνίας που διέρρευσε ήταν πολύ μικρή και ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που έχουν στη διάθεσή τους, ο αστροναύτης που τη διαπίστωσε είναι καλά στην υγεία του, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

Για λόγους ασφαλείας, ωστόσο, αποκλείστηκε το σημείο, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη και να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος στις εγκαταστάσεις.

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονται οι Ρώσοι αστροναύτες Αnton Shkaplerov και Oleg Artemiev, οι Αμερικανοί Scott Tingle, Andrew Foistel και Richard Arnold και ο Γιαπωνέζος Norishige Kanay.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ElonMusk_1

«Αυτό το προϊόν θα επιτρέψει σε όποιον θέλει... να έχει υπεράνθρωπη γνώση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πολυπράγμων CEO της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Motors και της SpaceX  

17
zennsd_arthro

Εκτός από το κορυφαίο hardware που η ASUS κατάφερε να στριμώξει στο λεπτότατο (για τα… κυβικά του) ZenBookPro UX580, κατάφερε επίσης να τοποθετήσει και μια δεύτερη οθόνη. Το ZenBookPro UX580, είναι το πρώτο laptop της εταιρείας που διαθέτει το ScreenPad, έναν συνδυασμό touchpad και οθόνη αφή και μάλιστα τεχνολογίας IPS, ανάλυσηςFull HD και διαγωνίου 5,5 ιντσών.

1