Συναγερμός στη NASA: Διαρροή αμμωνίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Συναγερμός στη NASA: Διαρροή αμμωνίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποκλείστηκε το σημείο για λόγους ασφαλείας - Ο αστροναύτης που εντόπισε το πρόβλημα είναι καλά στην υγεία του

1iss
Συναγερμός μετά από διαρροή ποσότητας αμμωνίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), σήμανε στις υπηρεσίες της NASA, αλλά και των οργανισμών που συνεργάζονται στο μεγαλόπνοο διεθνές σχέδιο για την κατάκτηση του διαστήματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της NASA, η διαρροή προκλήθηκε στο κομμάτι του σταθμού που ανήκει στην αρμοδιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και συνέβη κατά τη διάρκεια πολύπλοκων εργασιών ενός εκ των μελών της αποστολής.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η ποσότητα της αμμωνίας που διέρρευσε ήταν πολύ μικρή και ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που έχουν στη διάθεσή τους, ο αστροναύτης που τη διαπίστωσε είναι καλά στην υγεία του, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

Για λόγους ασφαλείας, ωστόσο, αποκλείστηκε το σημείο, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη και να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος στις εγκαταστάσεις.

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονται οι Ρώσοι αστροναύτες Αnton Shkaplerov και Oleg Artemiev, οι Αμερικανοί Scott Tingle, Andrew Foistel και Richard Arnold και ο Γιαπωνέζος Norishige Kanay.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης