Για δεύτερη φορά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η κάψουλα Dragon του Ελον Μασκ

Για δεύτερη φορά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η κάψουλα Dragon του Ελον Μασκ

Μετέφερε εφόδια βάρους 2,2 τόνων στους αστροναύτες

Για δεύτερη φορά η κάψουλα Dragon (Δράκοντας) της ιδιωτικής αμερικανικής διαστημικής εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ έφθασε και προσδέθηκε με επιτυχία στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την Κυριακή, μεταφέροντας εφόδια στους αστροναύτες που μένουν σε αυτόν, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο ρομποτικός βραχίονας του ISS 'έπιασε' την μη επανδρωμένη κάψουλα και την προσέδεσε με ασφάλεια στον Σταθμό, σε ύψος 405 χιλιομέτρων πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. To Dragon θα μείνει στον ISS έως τα μέσα Ιανουρίου, οπότε θα επιστρέψει στη Γη, πέφτοντας άθικτο στον Ειρηνικό στα ανοιχτά της Καλιφόρνια.

«Είναι μια σημαντική μέρα που βλέπουμε το Dragon να επιστρέφει στον ISS», δήλωσε εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στο Κέντρο Ελέγχου στο Χιούστον, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Dragon μετέφερε συνολικό φορτίο βάρους 2,2 τόνων στον ISS, μεταξύ άλλων τρόφιμα, ανταλλακτικά και εξοπλισμό για επιστημονικά πειράματα, όπως η μελέτη του καρκίνου του θυρεοειδούς και η καλλιέργεια κριθαριού στο διάστημα.

Ήταν η πρώτη φορά που η SpaceΧ έκανε μια πλήρως «ανακυκλωμένη» εκτόξευση, καθώς έστειλε στο διάστημα τόσο ένα πύραυλο Falcon 9 (Γεράκι), όσο και μια κάψουλα που είχαν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν. Μετά την εκτόξευση και την ανύψωση του Dragon, το πρώτο τμήμα του πυραύλου επέστρεψε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, ενώ το δεύτερο μέρος του πυραύλου μαζί με την κάψουλα συνέχισαν για τον ISS.

Με τον τρόπο αυτό, η SpaceX αναμένεται να μειώσει σημαντικά το κόστος των διαστημικών πτήσεων. Ο μεγαλύτερος πελάτης της είναι η NASA, με την οποία έχει υπογράψει συμβόλαιο ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

To Dragon φτάνει στον ISS


ΣΧΟΛΙΑ (1)

George

Ο Έλον Μασκ με τις εταιρίες του έχει βαλθεί να κυριαρχήσει πάνω στη γη, κάτω από τη γη και έξω από τη γη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nupp

Εξομολογήσεις, φωτογραφίες από στιγμές της καθημερινότητας, φοιτητικά inside jokes, memes ή απλές προτάσεις για κουβέντα και γνωριμίες. Όλα αυτά και ακόμα παραπάνω, βρίσκονται στο Nup

stiesdal

Ο πρωτοπόρος Δανός επιστήμονας Henrik Stiesdal επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς φυσικούς πόρους για την παραγωγή πράσινης ενέργειας - «Η αιολική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει μέρος της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας»

1
soy19

Οι εκπρόσωποι της Glavkosmos και της SITAEL δήλωσαν επίσης ότι προτίθενται να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της εμπορικής προώθησης μίνι διαστημικών συσκευών που σχετίζονται με τις δορυφορικές πλατφόρμες της εταιρείας SITAEL με εξαρτήματα ρωσικής προέλευσης