Το Facebook λάνσαρε Messenger για παιδιά κάτω των 13

Το Facebook λάνσαρε Messenger για παιδιά κάτω των 13

Οι γονείς εάν θέλνουν θα μπορούν να διαχειριστούν την εφαρμογή Child Messenger Kids από το λογαριασμό τους στο Facebook, ελέγχοντας με ποιούς φίλους ή μέλη της οικογένειας θα μπορεί να επικοινωνήσει το παιδί.

Έχουμε το normal Facebook Messenger, το Messenger Lite και τώρα η εταιρεία παρουσιάζει το Messenger Kids. Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία messaging της Facebook που για πρώτη φορά επιτρέπει (επίσημα) σε παιδιά μικρότερα των 13 ετών να έχουν παρουσία σε κάποια από τις πλατφόρμες της.

Όπως αντιλαμβάνεστε από την ονομασία, το Messenger Kids απευθύνεται σε μικρά παιδιά και αποτελεί μια απογυμνωμένη έκδοση του κανονικού Facebook Messenger, υπό την έννοια ότι τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες που γνωρίζουμε οι μεγαλύτεροι, δεν υπάρχουν διαφημίσεις και η Facebook δεσμεύεται ότι δεν θα πουλήσει τα δεδομένα των νεαρών παιδιών στους διαφημιστές.

Ακόμη, η Facebook έχει ενσωματώσει διάφορες λειτουργίες γονικού ελέγχου και έχει αποκλείσει τους λογαριασμούς των παιδιών από τον κεντρικό κώδικα Social Graph του κοινωνικού δικτύου, έτσι ώστε να μπορούν να δουν τον λογαριασμό τους μόνο οι φίλοι των γονιών τους.

Η Facebook τονίζει ότι αναπτύσσει την εφαρμογή Messenger Kids εδώ και 18 μήνες λαμβάνοντας υπόψιν τις συμβουλές και την τεχνογνωσία ειδικών ασφαλείας.

Ο λογαριασμός ενός παιδιού στο Messenger Kids πρέπει να είναι οπωσδήποτε υπό την κηδεμονία του λογαριασμού ενός εκ των γονέων στο Facebook.

Όλα τα αιτήματα φιλίας περνούν από την έγκριση του γονέα μέσα από τον δικό τους λογαριασμό.

Οποιοσδήποτε ενήλικας επιθυμεί να συνομιλήσει με ένα παιδί, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε φίλος με τον γονέα.

Αν δύο παιδιά θέλουν να συνομιλήσουν, τότε θα πρέπει να είναι φίλοι στο Facebook και οι γονείς τους.

Εάν το παιδί μπλοκάρει ή αναφέρει κάποιον λογαριασμό, ο γονέας ενημερώνεται αυτόματα και μπορεί να προχωρήσει ο ίδιος στις απαραίτητες ενέργειες. Παρόλα αυτά, δεν έχει δυνατότητα να δει τα μηνύματα των συνομιλιών αν δεν έχει στα χέρια του την συσκευή του παιδιού του.
Εκτός από τα παραπάνω, η Facebook έχει στήσει ξεχωριστή ομάδα που παρακολουθεί όλες τις αναφορές από τους λογαριασμούς στο Messenger Kids, ενώ παράλληλα τρέχει ειδικό λογισμικό που εντοπίζει και μπλοκάρει αυτόματα συγκεκριμένο περιεχόμενο (π.χ. γυμνό).

Για την ώρα το Messenger Kids είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ για συσκευές iOS, αλλά πολύ σύντομα θα επεκταθεί στις υπόλοιπες χώρες και σε άλλες πλατφόρμες.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δεν χρησιμοποιουν τηλεφωνο καλυτερα;

Ειναι αναγκη να τα βαζουν απο μικρα στο τζογο;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekthesi-anovero

Το εργοστάσιο του μέλλοντος θα είναι "έξυπνο", ψηφιακό και δικτυωμένο με ανθρώπους και ρομπότ να δουλεύουν δίπλα-δίπλα. Μία πρώτη γεύση από το μέλλον μας δίνει η φετινή Βιομηχανική Έκθεση του Ανοβέρου

asteroid_mak1

Neil de Grasse: «Ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη θα είναι αυτός που θα εκμεταλλευτεί τους ανεξάντλητους πόρους του Διαστήματος» - Γιατί η νέα αυτή διαστημική κούρσα είναι άκρως ρεαλιστική και ποιος την οδηγεί - H NASA έχει «βάλει στο μάτι» αστεροειδή αξίας δέκα πεντάκις τρισεκατομμυρίων δολαρίων!

8