Τέλος εποχής για τις συσκευές βίντεο VCR

Τέλος εποχής για τις συσκευές βίντεο VCR

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, η ιαπωνική εταιρεία Funai θα σταματήσει να παράγει VRC (βιντεοκασσετόφωνα) στις 30 Ιουλίου

Σαράντα χρόνια μετά το λανσάρισμα της πρώτης συσκευής βίντεο VHS, ο τελευταίος γνωστός κατασκευαστής ανακοινώνει ότι σταματά την παραγωγή.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, η ιαπωνική εταιρεία Funai θα σταματήσει να παράγει VRC (βιντεοκασσετόφωνα) στις 30 Ιουλίου.

Αιτία είναι η μείωση των πωλήσεων, οι οποίες περιορίστηκαν πέρυσι στις 750.000 μονάδες, συγκριτικά με 15 εκατομμύρια το χρόνο τις παλιές καλές μέρες. Ένας δεύτερος λόγος είναι η αδυναμία εύρεσης εξαρτημάτων για τις απαρχαιωμένες συσκευές.

Τα μοντέλα της Funai, τα οποία πωλούνταν υπό την επωνυμία Sanyo στην Κίνα και τη Βόρειο Αμερική, βασίζονταν στο φορμά VHS της JVC. 
 
Οι συσκευές Betamax, οι οποίες ανταγωνίζονταν κάποτε το VHS, σταμάτησαν να παράγονται το 2002.

Τον Μάρτιο η Sony σταμάτησε και την παραγωγή κασσετών Betamax.

Κατά κάποιο τρόπο, πάντως, το Betamax συνεχίζει να ζει: αποτέλεσε τη βάση για το φορμά Betacam, το οποίο χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα σε τηλεοπτικές μεταδόσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

konstantinos

εξαιρετικά σπουδαία είδηση είναι και το γεγονός ότι πέρυσι πούλησαν 750.000 μονάδες...Θα έπρεπε να έμπαινε πρωτοσέλιδο σαν μια από της ποιό παράξενες ειδήσεις ever...σε περιοδικό TIMES, εφημερίδα Sunday Times κλπ. για εγκυκλοπαιδικούς λόγους μερικές εταιρίες παράγουν ακόμα και γραμμόφωνα όπως την σημαντική εταιρία RoadStar...υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν το ρετρό αλλά με άφησαν άφωνο τα 750.000 VHS players :)

αχ

Εργαστήρια αγοράζουν και μετατρέπουν παλιές κασέτες σε νεότερα φορμά. Έχει καλό εισόδημα δεδομένου ότι κάθε συσκευή που χαλάει πάει στα σκουπίδια, και υπάρχουν εκατομμύρια κασέτες που δεν έχουν μεταγραφεί σε άλλα φορμά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ts

Η τράπεζα εκτιμά ότι το "ειδικό βάρος" της αυτοκινητοβιομηχανίας θα την προστατεύει από μία χρεοκοπία - "Οι πιο κρίσιμοι μήνες της ιστορίας της οι επόμενοι τρεις" - Ο αναλυτής φέρει ως παράδειγμα Chrysler και General Motors που σώθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση