Οι ΗΠΑ κάνουν τον «Ιron Man»... πραγματικότητα

Οι ΗΠΑ κάνουν τον «Ιron Man»... πραγματικότητα

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 56 εταιρείες, 16 κυβερνητικές υπηρεσίες, 13 πανεπιστήμια και 10 εθνικά εργαστήρια που εργάζονται ακατάπαυστα για την επιτυχία του σχεδίου αυτού


 Οι ΗΠΑ κάνουν τον «Ιron Man»... πραγματικότητα
Οι μελλοντικοί «υπερ-στρατιώτες» του αμερικανικού στρατού, κατασκευάζονται με γοργούς ρυθμούς, υπό την αιγίδα της DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών) και με την αρωγή πλήθους εταιρειών αλλά και ανεξάρτητων φορέων, καταδεικνύοντας τον σωστό τρόπο που πρέπει να υλοποιούνται, τέτοιου είδους προγράμματα.

Σύμφωνα με τον Ναύαρχο Ουίλιαμ McRaven τα εν λόγω τρία απενεργοποιημένα πρωτότυπα, γνωστά στην στρατιωτική διάλεκτο ως (Tactical Assault Suit Light Operator) του προγράμματος TALOS με το παρατσούκλι «Iron Man» λόγω του υπερήρωα της Marvel Comics, αναμένονται να συναρμολογηθούν και να παραδοθούν τον Ιούνιο.

Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, δήλωσε ότι τα πρώτα πρωτότυπα της μελλοντικής προστατευτικής εξάρτησης του μελλοντικού στρατιώτη Iron Man, πιθανόν θα είναι έτοιμα προς δοκιμή το επόμενο καλοκαίρι!

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιθυμεί να αξιολογηθεί η τεχνολογία με στόχο την εκμετάλλευση του εν λόγω συστήματος από τις αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις τον Αύγουστο το 2018.

«Εκείνο το ''κοστούμι'', αν κατασκευασθεί σωστά, θα δώσει μια επαναστατική δυνατότητα επιβίωσης και ικανότητας στα στελέχη των ειδικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο McRaven κατά τη διάρκεια του 25ου ετήσιου συνεδρίου ''Ειδικών Επιχειρήσεων, χαμηλής έντασης στο νέο πεδίο συγκρούσεων'' την Τρίτη 11/2 στην Ουάσιγκτον.
Κλείσιμο

Η τριήμερη εκδήλωση  διοργανώθηκε από την «National defense Industrial Association», ενός «εμπορικού σχήματος» με έδρα το Arlington.

Η τεχνολογία του προγράμματος TALOS θα περιλαμβάνει έναν τροφοδοτούμενο εξωσκελετό, μαζί με μια πλήρους σώματος προηγμένης πανοπλίας με οθόνες ευαισθητοποίησης, σύμφωνα με την επίσημη αίτηση για παροχή πληροφοριών, προφανώς από το αμερικανικό ΥΠΑΜ.

«Η ιδέα για το φιλόδοξο αυτό σχέδιο ήρθε πριν από αρκετά χρόνια, όταν ένα μέλος των αμερικανικών «δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων», πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ εισερχόταν στην πόρτα του ενός ύποπτου τρομοκράτη» δήλωσε ο Ναύαρχος McRaven.

Με αφορμή το περιστατικό ένας νεαρός αξιωματικός με ρώτησε είπε ο Ναύαρχος « γιατί μετά από όλα αυτά τα χρόνια σε επιχειρήσεις αυτού του τύπου, δεν υπάρχει ένας τρόπος για την καλύτερη προστασία των στελεχών που εισέρχονται από μια πόρτα;

Για τον επικεφαλής της ειδικής Αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, δεν υπήρχε απάντηση.

«Με όλη την πρόοδο της σύγχρονης τεχνολογίας, ξέρω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο», δήλωσε ο McRaven.

«Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 56 εταιρείες, 16 κυβερνητικές υπηρεσίες, 13 πανεπιστήμια και 10 εθνικά εργαστήρια που εργάζονται ακατάπαυστα για την επιτυχία του σχεδίου αυτού», δήλωσε ο McRaven «Βλέπουμε ήδη τα εκπληκτικά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας», κατέληξε ο ίδιος προφανώς με υπηρηφάνεια.

«Η αμερικανική διεύθυνση ειδικών επιχειρήσεων σκοπεύει να διοργανώσει μια εκδήλωση, ώστε να ενθαρρύνει τους μηχανικούς και τεχνίτες, για την ανάπτυξη εξαρτημάτων για την «ολόσωμη ειδική εξάρτυση» μέσω του προγράμματος «Monster Garage» δήλωσε ο Ναύαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα επιδιωχθεί η εξουσιοδότηση του πενταγώνου για την απονομή χρηματικού επάθλου για την καλύτερη προσφορά, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην προσπάθεια, υπογράμμισε ο «πολυμήχανος» επικεφαλής της ειδικής αμερικανικής υπηρεσίας.

«Τα προγράμματα υψηλής τεχνολογίας έχουν την δυνατότητα να παρέχουν στις ΗΠΑ ένα «τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους εχθρούς μας και να δώσουμε στους πολεμιστές μας την προστασία που χρειάζονται», δήλωσε ο McRaven.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης