ΗΠΑ: Υπαλληλοι της Google εισέβαλαν σε γραφεία της εταιρείας για να διαμαρτυρηθούν για τη σύμβαση με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Υπαλληλοι της Google εισέβαλαν σε γραφεία της εταιρείας για να διαμαρτυρηθούν για τη σύμβαση με το Ισραήλ

Ζήτησαν από την Google να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο "Project Nimbus" - ένα συμβόλαιο 1,2 δισ. δολαρίων με το Ισραήλ που περιλαμβάνει το Google Cloud καθώς και τις Υπηρεσίες Ιστού της Amazon

MixCollage-17-Apr-2024-03-33-AM-6929
Υπάλληλοι της Google φορώντας παραδοσιακές αραβικές μαντίλες μπήκαν την Τρίτη (16/4) στο γραφείο του κορυφαίου στελέχους cloud της εταιρείας στην Καλιφόρνια, ενώ άλλοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη για να διαμαρτυρηθούν για τους δεσμούς του τεχνολογικού γίγαντα με την ισραηλινή κυβέρνηση.

Οι φιλοπαλαιστίνιοι υπάλληλοι, μέλη μιας ομάδας που ονομάζεται «No Tech for Apartheid», χρησιμοποίησαν λογαριασμούς κοινωνικών μέσων στο X και στο Twitch για να δημοσιεύσουν εικόνες και ζωντανά βίντεο από το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου του Google Cloud, Τόμας Κούριαν, με έδρα την Καλιφόρνια.



Οι ακτιβιστές διάβασαν δηλώσεις που καταγγέλλουν την εταιρεία για το συμβόλαιό της με την κυβέρνηση του Ισραήλ, την οποία η ομάδα κατηγορεί ότι διεξήγαγε μια «γενοκτονία» στη βομβαρδιστική εκστρατεία της στη Λωρίδα της Γάζας — μετά τη σφαγή των Ισραηλινών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ζήτησαν από την Google να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο "Project Nimbus" - ένα συμβόλαιο 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Ισραήλ που περιλαμβάνει το Google Cloud καθώς και τις Υπηρεσίες Ιστού της Amazon.

Μια άλλη ομάδα διαδηλωτών κατέλαβε τον 10ο όροφο των γραφείων της Google στο τμήμα Τσέλσι του Μανχάταν ως μέρος μιας διαμαρτυρίας που επεκτάθηκε και στα γραφεία της εταιρείας στο Σιάτλ για αυτό που αποκαλούσε «No Tech for Genocide Day of Action».



Κλείσιμο
Οι ακτιβιστές φαίνεται ότι έγραψαν επίσης ορισμένα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα και δηλώσεις στον πίνακα ανακοινώσεων του Ινδοαμερικανού επιχειρηματία και Διευθύνοντα Συμβούλου του Google Cloud από το 201 - κατηγορώντας την εταιρεία για «παρενόχληση, εκφοβισμό και λογοκρισία» Αράβων και Μουσουλμάνων υπαλλήλων.

Δεν είναι σαφές ποιες ενέργειες θα κάνει η εταιρεία μετά τη μαζική εξέγερση των υπαλλήλων της.

Στις αρχές Μαρτίου, η Google απέλυσε έναν εργαζόμενο που διαμαρτυρήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ανώτατου στελέχους της στο Ισραήλ, σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη, ενώ ανάλογες διαδηλώσεις συμβαίνουν σε -σχεδόν- καθημερινή βάση, από την ημέρα που οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα στη διασυνοριακή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι της Google αντιτάσσονται στη σύμβαση Nimbus, η οποία υπογράφηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές το 2021. Βασική αιτία το γεγονός πως Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν τότε στους δημοσιογράφους ότι οι όροι της συμφωνίας απαγορεύουν στην Google και την Amazon να αρνούνται συγκεκριμένες υπηρεσίες στην κυβέρνηση Νετανιάχου, εγείροντας ανησυχίες σε εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας ότι η εργασία τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.



Ειδήσεις σήμερα:

Ντουμπάι: Πλημμύρες από τις σφοδρές νεροποντές - Το αεροδρόμιο μετατράπηκε σε λίμνη, δείτε βίντεο

Καιρός - Κολυδάς: Έρχεται διπλή διαταραχή - Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή

Δανία - Βίντεο: Εργάτες σώθηκαν την τελευταία στιγμή από τη φωτιά στο παλιό Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης