Γιατί κάνω το μεγαλύτερο Metaverse conference στον πλανήτη, στην Ελλάδα;

Γιατί κάνω το μεγαλύτερο Metaverse conference στον πλανήτη, στην Ελλάδα;

Κάθε καλοκαίρι, πετάω από το Los Angeles για να έρθω διακοπές στην Ελλάδα και το 50% των διακοπών μου τον "χαλάω" με το να μιλάω με όλες τις Startups και τους Έλληνες Entrepreneurs που θέλουν να μάθουν τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας, ερωτήσεις για fundraising, customer acquisition και χίλια δυο άλλα πράγματα.

vaim-0
Όσο και να το απολαμβάνω, πέρσι (2021) αποφάσισα να πω σε όλους όσους με ακολουθούν στα social media και στο newsletter μου, να μαζευτούμε σε ΕΝΑ μέρος για μία μέρα.

Υπήρχε ένα πρόβλημα. 3000 άτομα ήθελαν να βρεθούμε και είχαμε ακόμα COVID (η EVA είχε σταματήσει να είναι σε λειτουργία από πέρσι). Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα mini-conference και να μαζευτούμε μέχρι 100-200 άτομα και μετά να πάμε για το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό (ναι σουβλάκι - don't judge, μένω στο LA) και όσοι πιστοί προσέλθετε.

Μέσα λοιπόν σε δύο εβδομάδες, βρέθηκαν χορηγοί, βρέθηκε χώρος, πέταξαν ομιλητές από την Αμερική για να μας μιλήσουν για NFT, Web3 και crypto, κάναμε ΚΑΙ hackathon όπου δώσαμε 3500 ευρώ και έτσι έγινε το πρώτο "V as in MetaVerse".
vaim-2
Κλείσιμο

Η ιστορία θα είχε τελειώσει εδώ αλλά κάτι περίεργο έγινε. Όχι μόνο περάσαμε φανταστικά (η ελληνική κοινότητα είναι φοβερή) αλλά όλοι όσοι πέταξαν από άλλες χώρες για να έρθουν, έχασαν το μυαλό τους. Ήξερα ότι έπρεπε να κάνουμε το "V as in MetaVerse" 2022 αλλά έπρεπε να το κάνουμε 10 φορές πιο επικό.
vaim-3

To "πιο επικό" Metaverse

Αρχικά, έπρεπε να είναι πιο πολλές μέρες (done! είναι δύο μέρες - 17 και 18 Δεκεμβρίου).

Το Hackathon πρέπει να είναι σε ξεχωριστό κτίριο (done! ευχαριστώ The Egg) και να είναι περισσότερες μέρες (done! είναι δυόμισι μέρες και μία εβδομάδα με σεμινάρια από εθελοντές).
vaim-1

Θα έπρεπε όπως να φέρουμε και ονόματα που ΔΕΝ υπάρχουν σε κανένα άλλο event. Και για να μην τα πολυλέω, στο V as in MetaVerse θα δούμε δημιουργούς όπως τον Rick Carter - 2 φορές βραβευμένο με Όσκαρ (Back To The Future, Jurassic Park, Star Wars) για ένα Masterclass στο World Building μέχρι DAOs που προσπαθούν να αγοράσουν μια ομάδα NBA, μέχρι επιχειρηματίες, επενδυτές και καλλιτέχνες της τεχνητής νοημοσύνης.
vaim-4

Ακόμα δεν έχει ανατιναχτεί το μυαλό σου? Δεν τελειώσαμε.

Στο hackathon φέρνουμε εταιρείες που ψάχνουν για να προσλάβουν Έλληνες για remote εργασία. Πολλές εταιρείες. Δεν τελειώσαμε ακόμα!

Την τελευταία μέρα θα έχουμε έκθεση τέχνης (ευχαριστώ Blender Gallery!) με μοναδικούς πίνακες και αντικείμενα από τις ταινίες Back To The Future και Jurassic Park - που δημιούργησε ο Rick Carter (ναι ίσως να δούμε από κοντά αντικείμενα από τις ταινίες) και πολλά άλλα mini events.

Και φυσικά, θα έχουμε Crypto Party την Κυριακή και sessions για να μιλήσουμε για Startups, funding και ότι άλλες ερωτήσεις έχεις.

Δυστυχώς, επειδή πρέπει να πετάξουμε τους speakers με business class από το LA, να κλείσουμε ξενοδοχεία, χώρους, έπαθλα κτλ, πρέπει τα εισιτήρια να είναι κάπως ακριβά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχουμε απίθανους χορηγους (τρελό name dropping σε επόμενα post) και όπως λέω σε όσους με ρωτάνε γιατί πληρώσαμε 70,000 ευρώ σε ασφάλεια για να φέρουμε τα παπούτσια από τα Back To The Future, η απάντηση είναι μία:

> Δεν κάνουμε επικά πράγματα για να βγάλουμε λεφτά. Βγάζουμε λεφτά για να κάνουμε επικά πράγματα.

Τα εισιτήρια είναι δωρεάν αλλά πρέπει να μπείτε στην λίστα αναμονής στο site V as in MetaVerse καθώς η επιλογή θα γίνει με προτεραιότητα στους ανθρώπους του χώρου (Entrepreneurs, crypto, web3, Entertainment).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης