Black Friday 2021: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να βγεις κερδισμένος

Black Friday 2021: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να βγεις κερδισμένος

Οι μέρες μέχρι τη Black Friday λιγοστεύουν και σίγουρα το μυαλό όλων μας πάει σε εκείνη τη… μαγική περίοδο του χρόνου που στην αγορά κυριαρχούν οι μεγάλες προσφορές και οι ακαταμάχητες τιμές

media-markt
Sponsored Content

Αρκετοί άλλωστε είναι εκείνοι που οργανώνουν με τέτοιο τρόπο τα οικονομικά τους, ώστε να πραγματοποιήσουν αυτή την περίοδο τις αγορές τους, ειδικά αν μιλάμε για ποσά με κάμποσα μηδενικά. Τι πρέπει να ξέρεις όμως προκειμένου να είσαι από τους «κερδισμένους» των ημερών; Έλα να δούμε μερικές συμβουλές που καλό θα ήταν να μην ξεχάσεις ό,τι κι αν έχεις σκοπό να πάρεις -από τηλεοράσεις και smartphones, μέχρι πιστολάκια μαλλιών και video games…

Φτιάξε λίστα

Η περίοδος της Black Friday -διότι πλέον δε μιλάμε για μία ημέρα μόνο- είναι γεμάτη από προσφορές. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ο καταναλωτής δε χρειάζεται να ψάξει καθόλου: προσφορές η μία καλύτερη από την άλλη περνούν μπροστά του διαρκώς. Αν λοιπόν ξεκινήσεις το «σερφάρισμα» χωρίς μία ξεκάθαρη εικόνα των όσων ψάχνεις, τότε… πας χαμένος! Όχι μόνο κινδυνεύεις να βρεθείς με πράγματα που δεν είχες σκοπό να αγοράσεις -και παράλληλα με μία «φουσκωμένη» πιστωτική- αλλά και να χάσεις και τυχόν προσφορές που όντως θα σε ενδιέφεραν. Ιεράρχησε λοιπόν τις ανάγκες σου και φρόντισε να κινηθείς στο πλαίσιο της λίστας που θα φτιάξεις. Μην πέσεις στην παγίδα «να δεις και κάτι παραπάνω» γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει γυρισμός.

Έλεγξε από πριν τις τιμές

A904_tmp
Η Black Friday είναι συνώνυμο των προσφορών. Πόσο… προσφορές είναι αυτές όμως; Έχοντας δημιουργήσει τη λίστα σου, εστίασε σε συγκεκριμένα προϊόντα και παρακολούθησε τη διακύμανση της τιμής τους τις εβδομάδες πριν την κορύφωση των προσφορών (η ημέρα της Black Friday, για να έχεις υπ’ όψιν σου, είναι στις 26 Νοεμβρίου). Όταν λοιπόν εντοπίσεις μία προσφορά σε κάτι που σε ενδιαφέρει, ρίξε μια ματιά στην τιμή και υπολόγισε για τι ποσοστό έκπτωσης μιλάμε. Αν είναι κάτι μικρό, τότε ενδεχομένως να αξίζει τον κόπο να στρέψεις το ενδιαφέρον σου σε κάτι άλλο ή να κάνεις υπομονή μέχρι την επόμενη εορταστική περίοδο (μην ξεχνάς ότι έρχονται τα Χριστούγεννα με τις δικές τους προσφορές).

Μην περιμένεις να βρεις τα πιο πρόσφατα μοντέλα

Αν είσαι από εκείνους που για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο περιμένουν τη Black Friday για να κάνουν δικό τους το τελευταίο iPhone ή τηλεοράσεις που κυκλοφόρησαν λίγους μήνες πριν, τότε θα θέλαμε να σε επαναφέρουμε στην τάξη. Καμία εταιρεία δεν πρόκειται να διαθέσει ένα τόσο καινούριο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή στην αγορά -τουλάχιστον όχι τόσο γρήγορα. Εμείς στο λέμε για να μην απογοητευτείς ή τουλάχιστον να ξέρεις τι να περιμένεις. Αντ’ αυτών μπορείς να βρεις πραγματικές ευκαιρίες σε προϊόντα που έκαναν την εμφάνισή τους τα προηγούμενα χρόνια. Με τη σχέση τιμής/απόδοσης να έχει «εκτοξευτεί», είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ‘σαι σε θέση να κάνεις ορισμένες πραγματικά έξυπνες αγορές που θα σε εξασφαλίσουν για πολύ καιρό.

Απόφυγε τα φυσικά καταστήματα

B1A2_tmp
Ναι, η αλήθεια είναι πως ορισμένες προσφορές αφορούν πραγματικά περιορισμένο στοκ, απ’ αυτό που βρίσκεται μόνο στα ράφια των καταστημάτων. Θες τη γνώμη μας; Δεν αξίζει. Το πηγαινέλα στους γεμάτους κίνηση δρόμους της πόλης απαιτεί πολύτιμο χρόνο κατά τον οποίο εσύ δε θα ‘σαι σε θέση να κάνεις τίποτα άλλο πέραν του να οδηγείς ή τέλος πάντων να προσπαθείς να φτάσεις στον προορισμό σου. Το χειρότερο; Ακόμα κι έτσι κανείς δε σου εξασφαλίζει ότι θα προλάβεις να αρπάξεις αυτό που θες. Το online shopping αντιθέτως είναι φίλος σου. Κάτσε με την ησυχία σου μπροστά στον υπολογιστή, έλεγξε emails και μηνύματα και σάρωσε τη διαδικτυακή αγορά, κάνοντας τις αγορές σου με ένα «κλικ».

Χρησιμοποίησε τα social media

BF31_tmp_2
Κλείσιμο
Οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων θα σε κρατούν ενήμερο για τις προσφορές τους με τα emails και τα newsletters τους όμως, κακά τα ψέματα, πόσο περιεχόμενο να χωρέσει σ’ ένα τέτοιο; Αν θες να έχεις μια καλύτερη εικόνα για πιθανά δυνατά deals που κυκλοφορούν στην αγορά (θυμήσου ότι μιλάμε για ολόκληρη περίοδο) βασίσου στα social media και κάνε -και- εκεί την έρευνα αγοράς σου. Ακολούθησε φίλους και sites στο Facebook, παρακολούθησε τα trends και τα σωστά hashtags στο Twitter και δες τα κατάλληλα stories στο Instagram. Πόνταρε στην αλληλεγγύη μεταξύ των καταναλωτών (όλοι άλλωστε σπεύδουν να μοιραστούν μια προσφορά αφότου την έχουν εκμεταλλευτεί οι ίδιοι) και δεν πρόκειται να χάσεις!

Καλές αγορές και όπως είπαμε: με μέτρο και σύνεση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης