Λάρι Ριβέρο: Ο «βασιλιάς του real estate» στη Μύκονο

Λάρι Ριβέρο: Ο «βασιλιάς του real estate» στη Μύκονο

Ξεκίνησε την καριέρα του ως υπάλληλος του Tζιάνι Βερσάτσε στην πρώτη μπουτίκ του στο Μαϊάμι. Οταν αργότερα άνοι     ξε το δικό του γραφείο real estate, διασημότητες όπως η Οπρα,
ο Ελτον Τζον και άλλοι διεθνείς jet setters έγιναν πελάτες του. Ο κουβανικής καταγωγής Λάρι Ριβέρο ξέρει από καλή ζωή  και έχει επιλέξει για ησυχαστήριό του τη Μύκονο

Λάρι Ριβέρο: Ο «βασιλιάς του real estate» στη Μύκονο
Στην περιοχή Φανάρι της Μυκόνου βρίσκεται ο καλοκαιρινός παράδεισος του ανθρώπου που ξέρει πώς να πουλά τα πιο exclusive φιλέτα γης στους διασημότερους ανθρώπους της υφηλίου.

Ο χαμηλών τόνων, ευγενής και εξαιρετικά κομψός Λάρι Ριβέρο δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση επιχειρηματία. Είναι ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου Rivero Estate, το οποίο διαθέτει κτήματα και βίλες σε μαγευτικές τοποθεσίες όπως στο διάσημο Fisher Island, το νησί που συνδέθηκε με τη γνωστή οικογένεια κατασκευαστών Βάντερμπιλτ.



«Πρόκειται για ένα νησί με μοναδική υποδομή που προσφέρει τη δυνατότητα μιας εξωτικής ζωής μακριά από το άγχος των μεγάλων πόλεων», εξηγεί ο κουβανικής καταγωγής Αμερικανός. «Πελάτες μου είναι Αμερικανοί επιχειρηματίες, βιομήχανοι και διασημότητες όπως η Οπρα Γουίνφρεϊ, ο Αντρέ Αγκάσι, ο Μπόρις Μπέκερ, αλλά και γνωστά μοντέλα. Η τιμή για ένα διαμέρισμα στο Fisher Island ξεκινά από μερικά εκατομμύρια δολάρια και φτάνει μέχρι και δισεκατομμύρια».
Κλείσιμο



Ο Λάρι παραδέχεται ότι οι διασημότητες έχουν υψηλές απαιτήσεις. Ωστόσο, εξηγεί ότι όλη η ουσία βρίσκεται στο να καταλάβεις τι ακριβώς αναζητούν και να καταφέρεις να καλύψεις τις ανάγκες τους. «Με τον καιρό μαθαίνεις να δίνεις προσοχή στα λόγια τους και να έρχεσαι πιο κοντά σε αυτό που εκείνοι θέλουν παρά σε αυτό που εσύ είχες αρχικά στο μυαλό σου. Στο ‘‘νησί των ψαράδων’’, όπως θα το λέγατε ελληνικά, στο οποίο δουλεύω κατ’’ αποκλειστικότητα, υπάρχουν ακίνητα για όλα τα γούστα», διευκρινίζει. Γιος μεταναστών από την Κούβα, οι οποίοι λόγω καθεστώτος μετοίκησαν στο Μαϊάμι, ο Λάρι Ριβέρο είχε αποφασίσει αρχικά να σπουδάσει Αρχιτεκτονική. Στη συνέχεια όμως η αγάπη του για την τέχνη επικράτησε και έτσι στράφηκε στην Ιστορία της Τέχνης.



Λίγα χρόνια αργότερα βρέθηκε ξαφνικά στην καρδιά του λαμπερού κόσμου της μόδας ως υπάλληλος στην πρώτη μπουτικ του Ιταλού σχεδιαστή Τζιάνι Βερσάτσε στο Μαϊάμι. «Εκεί έγινε η πρώτη επαφή μου με τις διασημότητες. Από τους πρώτους πελάτες μου ήταν ο Ελτον Τζον και πολλοί άλλοι, τους οποίους εξυπηρέτησα και αργότερα ως μεσίτης. Από το κατάστημα του Βερσάτσε προμηθεύονταν ρούχα -μεταξύ άλλων- ο Στινγκ και μέλη του συγκροτήματος Genesis», αποκαλύπτει.



Λιτές γραμμές, εκλεπτυσμένο γούστο και απόλυτη αρμονία με τη μυκονιάτικη αρχιτεκτονική είναι τα κυρίαρχα στοιχεία σε όλους τους χώρους του οικήματος στην περιοχή Φανάρι

Οσο για το τι θυμάται από τον αδικοχαμένο σχεδιαστή; «Το ότι δούλευα κοντά του φάνταζε τότε στα μάτια μου μαγικό, γιατί ήταν ένας δημιουργός τον οποίο ανέκαθεν θαύμαζα. Επηρέασε μια ολόκληρη εποχή δίνοντας το όνομά του στη συγκεκριμένη τάση. Νομίζω ότι δεν έχει υπάρξει ξανά σχεδιαστής με τέτοιο ρεύμα. Γι’ αυτό άλλωστε και κατάφερε να μετατρέψει το Μαϊάμι από μια συνηθισμένη πόλη στο απόλυτο καλοκαιρινό θέρετρο της Αμερικής, όπου ξαφνικά κυκλοφορούσαν στους δρόμους σταρ του Χόλιγουντ και τοπ μόντελ. Μετά τον θάνατό του διατήρησα φιλία με την αδελφή του Ντονατέλα, μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που στάθηκε επάξια στο τιμόνι του οίκου».




Στον δικό του μυκονιάτικο παράδεισο

Ο Λάρι Ριβέρο ερωτεύτηκε τη Μύκονο κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων, όταν είχε πάει στο νησί εκδρομή με το σχολείο. «Αισθάνθηκα ότι βρέθηκα σ’ έναν μαγικό τόπο. Εκτοτε επισκέφτηκα το νησί αρκετά καλοκαίρια και έμενα κάθε φορά σε διαφορετικές περιοχές.



Πρόπερσι είχα νοικιάσει μια βίλα στην Αλεόμανδρα όταν με ενημέρωσαν ότι πωλείται αυτό το 400 ετών παραδοσιακό μυκονιάτικο σπίτι στο Φανάρι. Ετσι έμαθα και την πρώτη μου ελληνική λέξη, τη λέξη “χωριό”».

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο οίκημα δεν διέθετε όσα έψαχνε ο Αμερικανός επιχειρηματίας. Δεν είχε πισίνα, ούτε μεγάλα δωμάτια, αλλά διέθετε μοναδική θέα και υπέροχη μεσογειακή ατμόσφαιρα. Η Ιταλίδα αρχιτέκτονας Αουντε Μάτζελιν ανέλαβε αμέσως την αναπαλαίωση, τοίχοι και πέργκολες διατηρήθηκαν στο μυκονιάτικο στυλ, ενώ έγινε ολόκληρη μελέτη για το πώς θα φωτίζονται φυσικά τα δωμάτια. «Είμαστε τυχεροί γιατί η συγκεκριμένη αρχιτέκτονας σεβάστηκε την αισθητική του τόπου παντρεύοντας τη μυκονιάτικη αρχιτεκτονική με τις ανάγκες μας. Υπάρχει κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα με σύγχρονες ανέσεις. Είμαι ευτυχής που έχω ένα τυπικό μυκονιάτικο σπίτι», εξομολογείται ο Ριβέρο.



Το σπίτι με τους χτιστούς καναπέδες, τους πέτρινους νιπτήρες και τα μοντέρνα έργα τέχνης αποτελεί πλέον ένα κομψοτέχνημα των Κυκλάδων, γι’ αυτό και πριν ακόμα ολοκληρωθεί η αναπαλαίωσή του μεγάλα περιοδικά διακόσμησης είχαν σπεύσει να το φωτογραφίσουν. «Βρίσκομαι εδώ τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο», λέει ο Λάρι, ο οποίος και δηλώνει περήφανα: «Aν ο παράδεισος είχε όνομα, τότε αυτό θα ήταν Mύκονος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης